Administrație

Lucrările la DJ 161G, parte a Lotului 1 al Drumului Bistriței, realizate în proporție de peste 65%

Operațiunile de mare complexitate de pe DJ 161G, parte a Lotului 1 al Drumului Bistriței, au fost finalizate, anunță Consiliul Județean Cluj.

Lucrările la DJ 161G, realizate în proporție de peste 65%. FOTO: CJ Cluj Lucrările la DJ 161G, realizate în proporție de peste 65%. FOTO: CJ Cluj

 

 


Lucrările de reabilitare și modernizare a drumului județean DJ 161G Sucutard – Palatca – Vaida Cămăraș – DN 16 derulate de Consiliul Județean Cluj în cadrul proiectului cu finanțare europeană ce vizează realizarea Drumului Bistriței – LOT 1 se derulează în ritm susținut, stadiul fizic fiind de peste 65%. Este vizat, astfel, un sector în lungime de peste 18 kilometri, cuprins între pozițiile 0+000 și 18+406.

 


„Important în acest stadiu este faptul că toate operațiunile de mare complexitate și dificultate au fost finalizate integral, astfel că restul lucrărilor, până la finalizare, se vor derula într-un ritm mult mai rapid”, a transmis Alin Tișe, președintele Consiliului Județean Cluj.

Astfel, au demarat și se află în plină derulare lucrările de așternere a primului strat de asfalt, cel de binder, sectorul situat între localitatea Sucutard și intersecția cu drumul județean DJ 161K, în lungime de aproximativ 4 kilometri, fiind deja asfaltat.


În ceea ce privește cele două poduri situate pe acest drum județean, lucrările se află într-un stadiu avansat de execuție, cel din localitatea Vaida Cămăraș fiind reabilitat în proporție de 95%. În ce privește cel de-al doilea, un pod nou, lucrările la structură și cele de hidroizolație au fost finalizate, urmând să se execute doar lucrările de racordare la drum și de asfaltare în două straturi, respectiv binder și strat de uzură.

De asemenea, au fost complet finalizate lucrările de realizare a celor 3,6 kilometri de consolidări, 9 kilometri de drenuri, 5 kilometri de rigolă carosabilă, precum și cele de realizare a podețelor transversale.


Tot până în acest moment au fost executate în proporție de peste 95% lucrările de realizare a canalizației tehnice destinate montării fibrei optice, serviciilor de telefonie, etc.

Totodată, accesele la proprietăți au fost realizate în proporție de 95%, cele aflate pe raza localității Sucutard fiind complet finalizate.


Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Se asfaltează drumul județean Petea – Legii – Geaca, parte a Drumului Bistriței

Ultimele Stiri
abonare newsletter