Administrație

Două loturi ale Autostrăzii Transilvania, DEBLOCATE! „Undă verde” pentru semnarea contractelor, în lipsa contestațiilor

Două loturi ale Autostrăzii A3 Transilvania vor fi deblocate în următoarea perioadă. Contractele pentru loturile Chiribiș – Biharia și Suplacu de Barcău – Chiribiș pot fi semnate.

Contractele pentru loturile Chiribiș – Biharia și Suplacu de Barcău – Chiribiș pot fi semnate. FOTO: Asociația Pro Infrastructură Contractele pentru loturile Chiribiș – Biharia și Suplacu de Barcău – Chiribiș pot fi semnate. FOTO: Asociația Pro Infrastructură

 

 


Contractul pentru proiectarea și execuția lotului Chiribiș - Biharia, în lungime de 28,55 km, va putea fi semnat cu asocierea condusă de firma Precon, declarată câștigătoare, după ce nu au mai fost depuse contestații, potrivit ministrului Transporturilor Sorin Grindeanu, scrie Economica.net

 


„Într-un final, cred că s-a finalizat și acea poveste cu Chiribiș – Biharia, care ieri cred că avea termen de depunere contestații (în instanță – n.r.). Informațiile pe care le avem până acum este că nu s-au depus contestații, ceea ce înseamnă că în perioada următoare vom solicita documentele și vom semna contractul pe Chiribiș – Biharia, ceea ce e un lucru foarte bun. E o companie românească”, a spus șeful Transporturilor, aflat în vizită pe șantiere.

Termenul pentru construcția celor 28,55 de kilometri de pe subsecţiunea Chiribiş – Biharia este de 24 de luni (6 luni proiectare şi 18 luni execuţie lucrări), anunța pe 8 iunie 2023 ministrul Transporturilor, iar valoarea contractului este de 785,21 milioane de lei (fără TVA).


În iunie, directorul general al CNAIR, Cristian Pistol, a anunţat că asocierea de constructori şi proiectanţi români Precon Transilvania S.R.L. – Citadina 98 S.A. a fost desemnată câştigătoare pe acest lot, procedura fiind contestată ulterior, însă Consiliul Național de Soluționare a Contestațiilor (CNSC) a respins contestația.

„Cale liberă” pentru semnarea contractului Suplacu de Barcău – Chiribiș

„Pe Chiribiș – Suplacu de Barcău, în septembrie vom putea semna și acolo dacă nu vor fi contestații”, a mai spus marți ministrul Transporturilor.


Pe 12 iunie, Cristian Pistol, directorul general al Companie Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a anunțat că au fost depuse cinci oferte pentru proiectarea și execuția secțiunii Suplacu de Barcău – Chiribiș din Autostrada Transilvania (A3).

Cele cinci oferte provin de la:


1. Construcții Erbașu SA (România);
2. Asocierea Duna Group Internațional KFT – Duna Construcții RO SRL (Ungaria – România);
3. Makyol Insaat Sanayi Turizm Ve Ticaret AS (Turcia);
4. Nurol Insaat Ve Ticaret A.S. (Turcia);
5. Asocierea Precon Transilvania SRL – Citadina 98 SA (România).

Această secțiune are o lungime de 26,35 km km și o valoare estimată a contractului (finanțat din Fonduri Europene Nerambursabile) de 937,53 de milioane de lei, fără TVA.

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Stadiul lucrărilor pe loturile Nădășelu-Zimbor-Poarta Sălajului din Autostrada Transilvania. „Mobilizare foarte bună pe toți cei 42,3 km”

abonare newsletter