Administrație

„Nu-ți place peștele? Hai să mâncăm un pește”. Și am mai bifat o ședință de Consiliu Județean

Unii cu gândul la concendiu, alții aflați în concendiu sau la volan, consilierii județeni s-au făcut că lucrează și s-au reunit, luni, online, într-o ședință extraordinară.

Mâncare de pește în farfurie. Foto: Pixabay Mâncare de pește în farfurie. Foto: Pixabay

 

Ședința n-a durat mai mult de 20 de minute, timp în care consilierii județeni au votat mai multe proiecte privind digitalizarea, cu alte cuvinte modernizarea sistemelor informatice din patru spitale clujene.


Este vorba de Spitalul de Recuperare, Spitalul de Pneumoftiziologie „Leon Daniello”, Spitalul de Boli Infecțioase și Spitalul de Boli Psihice Cronice Borșa care vor beneficia de noi module informatice, migrarea de date către noi sisteme și infrastructuri, dezvoltate de aplicații informatice aferente, și instruirea personalului la nivelul spitalelor.

Consilierii județeni s-au reunit virtual pentru o ședință extraordinară. Foto: captură Facebook Consiliul Județean Cluj

Valoarea totală cumulată a investițiilor este de 17.280.938 de lei, fără TVA, finanțarea urmând a fi asigurată integral din fonduri europene.


Graba care a justificat organizarea unei ședințe extraordinare a fost că aceste proiecte urmează a fi depuse spre finanțare prin PNRR - Planul Național de Redresare și Reziliență.

Chiar dacă nu a fost prezent la ședința extraordinară, Alin Tișe, președintele Consiliului Județean Cluj a ținut să laude proiectele printr-un comunicat de presă anterior votării proiectelor de către consilierii județeni: „Trecem încet, dar sigur, spre o nouă etapă de dezvoltare administrativă. După Ghișeul Unic, cu componentele sale, începem digitalizarea entităților subordonate forului administrativ județean. Spitalele noastre intră într-un nou proces de modernizare, acestea fiind componenta de bază în serviciile oferite clujenilor”.


Ședința extraordinară a fost condusă de vicele Consiliului Județean Cluj, Marius Mînzat.       „Care mai aveți concedii, vă doresc concendiu plăcut”, a spus la finalul ședinței Mînzat.

Printre mulțumiri și strângeri virtuale de mâni, unii consilieri și-au uitat microfoanele deschise și cu gândul la un prânz copios s-au invitat unii pe alții la masă. Poate de la atâtea ședințe online, s-au gândit să se mai întâlnească și față în față.


„Nu-ți place peștele? Hai să mâncăm un pește”, se aude, la final, pe înregistrarea ședinței. 

Le dorim „poftă bună” aleșilor județeni și la cât mai multe proiecte!


Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Consiliul Județean Cluj elimină hârtiile de la ședințe. Vrea să fie prima instituție publică din România fără hârtii!

Podul din comuna Cătina, reabilitat de Consiliul Județean Cluj

Consiliul Județean Cluj ridică un „mini-spital” în curte la Infecțioase

Ultimele Stiri
abonare newsletter