Administrație

Podul din comuna Cătina, reabilitat de Consiliul Județean Cluj

Consiliul Județean Cluj anunță că a finalizat reabilitarea podului situat pe drumul județean DJ 161E Cătina.

Podul din comuna Cătina, reabilitat de Consiliul Județean Cluj. FOTO: CJ Cluj Podul din comuna Cătina, reabilitat de Consiliul Județean Cluj. FOTO: CJ Cluj

 

 


Consiliul Județean Cluj a finalizat lucrările de reabilitare a podului situat pe drumul județean DJ 161E, la kilometrul 27+338, pe raza comunei Cătina. Investiția a fost realizată din fonduri din Programul Național de Dezvoltare Locală (PNDL) și din fonduri de la bugetul județului. 

 


Necesitatea reabilitării podului a fost determinată de starea de degradare în care se afla acesta.

„Toate podurile situate pe drumurile județene trebuie să ofere participanților la trafic condiții optime de siguranță. Această investiție este realizată din fonduri PNDL în proporție de peste 80%”, a declarat Alin Tișe, președintele Consiliului Județean Cluj.


Podul din comuna Cătina, reabilitat de Consiliul Județean Cluj. FOTO: CJ Cluj

Investiție de aproape 350.000 de lei

Podul are o lungime de 23,10 metri, o lățime de 11,70 metri, partea carosabilă dispunând de două sensuri de circulație cu o lățime de 4,40 metri fiecare. De asemenea, podul dispune și de trotuare, pe ambele părți, cu o lățime de aproximativ un metru fiecare.

În cadrul operațiunilor au fost executate lucrări de armare și de turnare a betonului în placa de suprabetonare, lucrări de realizare a unei hidroizolații performante, precum și turnarea a două straturi de asfalt pe toată lungimea podului, cu racordarea la calea de rulare a drumului, amenajarea trotuarelor și montarea de parapeți pietonali.


Valoarea lucrărilor este de 349.598,90 lei, cu TVA inclus, finanțarea fiind  asigurată prin PNDL în proporție de 82% și din bugetul propriu al forului administrativ clujean în proporție de 18%.

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Pas înainte pentru noul pod din Someșu Rece. A fost lansată licitația

abonare newsletter