Administrație

Se semnează contractul pentru primul tronson al centurii metropolitane! Când încep lucrările?

Contractul pentru primul tronson al centurii metropolitane a Clujului, în valoare de aproape 19 milioane de euro, urmează să fie semnat.

Emil Boc a anunțat că în curând va fi semnat contractul pentru primul tronson al centurii metropolitane, a cărei hartă se vede în imagine / Foto: Facebook - Emil Boc Emil Boc a anunțat că în curând va fi semnat contractul pentru primul tronson al centurii metropolitane, a cărei hartă se vede în imagine / Foto: Facebook - Emil Boc

 

 


Primarul Emil Boc a anunțat că în cursul zilei de marți, 8 august, va fi semnat contractul de proiectare și execuție pentru primul tronson al centurii metropolitane a Clujului. Contractul are o valoare de 94.240.936,79 lei fără TVA (18,8 milioane euro fără TVA). 

 


„Pentru mâine, 8 august, am convocat Consiliul local în ședință de îndată în vederea realizării rectificării bugetare pentru includerea în buget a sumelor aferente implementării proiectului pentru centura metropolitană a Clujului, tronson I”, a mai transmis Emil Boc.

Termenul pentru tronsonul I este de 20 luni (6 luni proiectare și 14 luni execuție) de la data semnării contractului. Astfel, lucrările efective ar trebui să înceapă cam prin luna februarie 2024. Pentru tronsonul II al centurii metropolitane a Clujului termenul de depunere a ofertelor este 25 septembrie 2023.


Lotul 1 al centurii metropolitane, între Cluj și Florești, va avea o bandă dedicată mijloacelor de transport în comun și urgențelor, dar și piste pentru biciclete. Extinderea drumului de la două la șase benzi va presupune exproprieri pe raza comunei Florești.

Amintim că licitația pentru realizarea lotului 1 a fost adjudecată la finalul lunii iunie în favoarea asocierii de firme SC Viarom Construct SRL și SC Electrogrup SA, contract în valoare de 94 milioane de lei. 

CITEȘTE ȘI:

Centura metropolitană a Clujului, „model” pentru Autostrada Unirii: „Un exemplu de viziune, profesionalism, eficacitate”

Ordinul de începere a lucrărilor la metroul din Cluj, emis pentru data de 1 septembrie

Ultimele Stiri
abonare newsletter