Administrație

Pe Calea Mănăștur se toarnă asfalt! Chiar dacă e duminică, muncitorii lucrează de zor. FOTO

Calea Mănăștur prinde contur. Muncitorii lucrează și duminica pe Calea Mănăștur pentru a se asigura că șantierul va fi finalizat până în septembrie.

Muncitorii toarnă asfalt pe Calea Mănăștur. Foto: monitorulcj.ro Muncitorii toarnă asfalt pe Calea Mănăștur. Foto: monitorulcj.ro

 

Mobilizare pe un șantier din centrul Clujului. Mai mulți muncitori se regăsesc chiar și astăzi, într-o zi de duminică, pe Calea Mănăștur, unde lucrările trebuie terminate, conform promisiunilor primarului Emil Boc, până în luna septembrie.


Chiar dacă e duminică, traficul a fost afectat de utilajele muncitorilor care turnau asfalt de zor. 

Utilajele au devenit de-ale locului pe Calea Mănăștur de luni bune. Foto: monitorulcj.ro

Lucrările la proiectul de modernizare a Căii Moților, Căii Mănăștur, Uzinei Electrice, partea de carosabil, vor fi finalizate până în septembrie, potrivit primarului Emil Boc. 


În luna mai 2023, lucrările în cadrul proiectului de modernizare pe Calea Moților - Calea Moților - strada Uzinei Electrice erau la stadiul de 60%. Lucrările la carosabil trebuie finalizate până la 1 septembrie, astfel încât la începutul anului școlar 2023-2024 să nu fie probleme de trafic în zonă.

Chiar dacă e duminică, traficul nu e deloc lejer în zona lucrărilor de pe Calea Mănăștur. Foto: monitorulcj.ro

„Pot să vă spun că la 1 septembrie se va circula pe carosabilul finalizat, adică începutul școlii nu va mai avea obstacole de trafic pe Calea Mănăștur, urmând ca până în decembrie, când e termenul final, să se efectueze lucrările pe trotuare, pe partea de piațetă. Dar ne concentrăm ca până la 1 septembrie tot carosabilul să fie finalizat astfel încât traficul să fie normal și să nu pună piedici odată cu reînceperea anului școlar”, spunea, recent, primarul Emil Boc.


Utilaje la tot pasul pe Calea Mănăștur. Foto: monitorulcj.ro

Extinderea arterei Moților-Mănăștur

Artera Moților-Mănăștur este prinsă într-un amplu proiect de modernizare. Mai exact este vorba de regenerarea urbană a zonei străzilor Calea Mănăștur, Calea Moților, Uzinei Electrice, Oțetului și Mărginașă. Lucrările în teren la Calea Mănăștur au început la finalul lunii iulie 2022.

Lucrările la Calea Mănăștur mai durează o lună. Foto: monitorulcj.ro

Obiectivul acestui proiect este creșterea mobilității urbane durabile și accesibile, precum și creșterea calității vieții clujene. Aceste lucrări sunt o parte din proiectul municipalității clujene, care vizează modernizarea coridorului pe axa Est – Vest prin reducerea suprafeței carosabile, rezultând 4 benzi de circulație cu gabarit redus, 2 benzi dedicate pentru transportul public și 2 benzi pentru circulația rutieră (lățime de 3m). 


Vor fi realizate:

  • Patru benzi de circulație pe Calea Mănăștur, cu o lățime de trei metri liniari, iar la intersecția cu strada Mărginașă se vor realiza cinci benzi de circulație;
  • Trei benzi de circulație pe strada Mărginașă cu o lățime de 2,90 ml;
  • Patru benzi de circulație pe strada Oțetului cu o lățime de 3 ml, iar la intersecția cu Calea Moților se vor realiza cinci benzi de circulație;
  • Patru benzi de circulație pe tronsonul Calea Moților – între strada Mărginașă și strada Moldovei, cu o lățime de 3 ml;
  • Trotuare pe ambele părți ale carosabilului cu lățimi între 2 și 5 ml;
  • Piste de biciclete în ambele sensuri pe Calea Mănăștur, Calea Moților și strada Oțetului cu o lățime de 2 ml.

Lucrările sunt derulate de constructorul ARL Cluj SA. Contractul pentru realizarea lucrărilor în cadrul obiectivului „Modernizare Calea Moților - Calea Mănăștur - Strada Uzinei Electrice - Strada Oțetului - Strada Mărginașă” este de 27.826.835 de lei, bani proveniți din fonduri bugetare.


Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Pe Calea Mănăștur se lucrează și duminica! Constructorul „turează motoarele” pentru finalizarea lucrării până în septembrie

Copil de 2 ani, CĂZUT de la înălțime pe Calea Mănăștur! A fost transportat la spital de urgență

Șoferi, înarmați-vă cu răbdare! Calea Mănăștur, finalizată doar la toamnă. „Nu vor fi obstacole de trafic la începutul școlii”

Ultimele Stiri
abonare newsletter