Actualitate

Pe Calea Mănăștur se lucrează și duminica! Constructorul „turează motoarele” pentru finalizarea lucrării până în septembrie

Lucrările avansează pe Calea Mănăștur. Constructorul și-a mobilizat muncitorii, care lucrează și duminica pentru a se asigura că șantierul va fi finalizat până în septembrie.

Pe Calea Mănăștur se lucrează și duminica. FOTO: monitorulcj.ro Pe Calea Mănăștur se lucrează și duminica. FOTO: monitorulcj.ro

 

 


Mobilizare pe un șantier din centrul Clujului. Mai mulți muncitori se regăsesc chiar și astăzi, într-o zi de duminică, pe Calea Mănăștur, unde lucrările trebuie terminate, conform promisiunilor primarului Emil Boc, până în luna septembrie.

 


Pe Calea Mănăștur se lucrează și duminica. FOTO: monitorulcj.ro

Lucrările la proiectul de modernizare a Căii Moților, Căii Mănăștur, Uzinei Electrice, partea de carosabil, vor fi finalizate până în septembrie, potrivit primarului Emil Boc. Edilul a reiterat această informație chiar săptămâna aceasta, într-o conferință de presă.

În luna mai 2023, lucrările în cadrul proiectului de modernizare pe Calea Moților - Calea Moților - strada Uzinei Electrice erau la stadiul de 60%. Lucrările la carosabil trebuie finalizate până la 1 septembrie, astfel încât la începutul anului școlar 2023-2024 să nu fie probleme de trafic în zonă.


„Pot să vă spun că la 1 septembrie se va circula pe carosabilul finalizat, adică începutul școlii nu va mai avea obstacole de trafic pe Calea Mănăștur, urmând ca până în decembrie, când e termenul final, să se efectueze lucrările pe trotuare, pe partea de piațetă. Dar ne concentrăm ca până la 1 septembrie tot carosabilul să fie finalizat astfel încât traficul să fie normal și să nu pună piedici odată cu reînceperea anului școlar. Sunt aici și colegii mei - viceprimarul Dan Tarcea care coordonează proiectul, dar și directorul tehnic, care au acest mandat cu firma pentru a prioritiza ce a mai rămas de făcut”, a declarat Emil Boc în cadrul conferinței de presă de miercuri, 10 mai.

Extinderea arterei Moților-Mănăștur

Artera Moților-Mănăștur este prinsă într-un amplu proiect de modernizare. Mai exact este vorba de regenerarea urbană a zonei străzilor Calea Mănăștur, Calea Moților, Uzinei Electrice, Oțetului și Mărginașă. Lucrările în teren la Calea Mănăștur au început la finalul lunii iulie 2022. 


Obiectivul acestui proiect este creșterea mobilității urbane durabile și accesibile, precum și creșterea calității vieții clujene. Aceste lucrări sunt o parte din proiectul municipalității clujene, care vizează modernizarea coridorului pe axa Est – Vest prin reducerea suprafeței carosabile, rezultând 4 benzi de circulație cu gabarit redus, 2 benzi dedicate pentru transportul public și 2 benzi pentru circulația rutieră (lățime de 3m). Vor fi realizate:

  • Patru benzi de circulație pe Calea Mănăștur, cu o lățime de trei metri liniari, iar la intersecția cu strada Mărginașă se vor realiza cinci benzi de circulație;
  • Trei benzi de circulație pe strada Mărginașă cu o lățime de 2,90 ml;
  • Patru benzi de circulație pe strada Oțetului cu o lățime de 3 ml, iar la intersecția cu Calea Moților se vor realiza cinci benzi de circulație;
  • Patru benzi de circulație pe tronsonul Calea Moților – între strada Mărginașă și strada Moldovei, cu o lățime de 3 ml;
  • Trotuare pe ambele părți ale carosabilului cu lățimi între 2 și 5 ml;
  • Piste de biciclete în ambele sensuri pe Calea Mănăștur, Calea Moților și strada Oțetului cu o lățime de 2 ml.

Lucrările sunt derulate de constructorul ARL Cluj SA. Contractul pentru realizarea lucrărilor în cadrul obiectivului „Modernizare Calea Moților - Calea Mănăștur - Strada Uzinei Electrice - Strada Oțetului - Strada Mărginașă” este de 27.826.835 de lei, bani proveniți din fonduri bugetare.


Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

O singură bandă de mers spre Mănăștur. Cum evoluează lucrările pentru extinderea arterei FOTO

abonare newsletter