Administrație

Șoferi, înarmați-vă cu răbdare! Calea Mănăștur, finalizată doar la toamnă. „Nu vor fi obstacole de trafic la începutul școlii”

Lucrările la proiectul de modernizare a Căii Moților, Căii Mănăștur, Uzinei Electrice, partea de carosabil, vor fi finalizate până în septembrie, potrivit primarului Emil Boc.

Lucrări și aglomerație pe Calea Mănăștur, la începutul lunii mai / Foto: monitorulcj.ro Lucrări și aglomerație pe Calea Mănăștur, la începutul lunii mai / Foto: monitorulcj.ro

 

 


Primarul Emil Boc a anunțat miercuri, 10 mai 2023, că lucrările la stadiul proiectului de modernizare pe Calea Moților - Calea Moților - strada Uzinei Electrice este de 60%. 

 


Edilul susține că lucrările la carosabil vor fi finalizate până la 1 septembrie, iar la începutul anului școlar 2023-2024 nu vor fi probleme de trafic în zonă:

„În privința Calea Moților - Calea Mănăștur - Uzinei Electrice, e un proiect extrem de important din infrastructura Clujului, de care depinde extinderea transportului dedicat și a liniilor dedicate transportului în comun. Stadiul lucrărilor este de 60% la ora la care vorbim.


Pot să vă spun că la 1 septembrie se va circula pe carosabilul finalizat, adică începutul școlii nu va mai avea obstacole de trafic pe Calea Mănăștur, urmând ca până în decembrie, când e termenul final, să se efectueze lucrările pe trotuare, pe partea de piațetă. Dar ne concentrăm ca până la 1 septembrie tot carosabilul să fie finalizat astfel încât traficul să fie normal și să nu pună piedici odată cu reînceperea anului școlar. Sunt aici și colegii mei - viceprimarul Dan Tarcea care coordonează proiectul, dar și directorul tehnic, care au acest mandat cu firma pentru a prioritiza ce a mai rămas de făcut”, a declarat Emil Boc în cadrul conferinței de presă de miercuri, 10 mai.

Extinderea arterei Moților-Mănăștur

Artera Moților-Mănăștur este prinsă într-un amplu proiect de modernizare. Mai exact este vorba de regenerarea urbană a zonei străzilor Calea Mănăștur, Calea Moților, Uzinei Electrice, Oțetului și Mărginașă. Lucrările în teren la Calea Mănăștur au început la finalul lunii iulie 2022


Obiectivul acestui proiect vizează creșterea mobilității urbane durabile și accesibile, precum și creșterea calității vieții clujene. Aceste lucrări sunt o parte din proiectul municipalității clujene, care vizează modernizarea coridorului pe axa Est – Vest prin reducerea suprafeței carosabile, rezultând 4 benzi de circulație cu gabarit redus, 2 benzi dedicate pentru transportul public și 2 benzi pentru circulația rutieră (lățime de 3m). 

Calea Moților - segmentul dintre str. Mărginașă și str. Clinicilor – va avea aceeași configurație cu cea de pe Calea Mănăștur.


  • Patru benzi de circulație pe Calea Mănăștur, cu o lățime de trei metri liniari, iar la intersecția cu strada Mărginașă se vor realiza cinci benzi de circulație;
  • Trei benzi de circulație pe strada Mărginașă cu o lățime de 2,90 ml;
  • Patru benzi de circulație pe strada Oțetului cu o lățime de 3 ml, iar la intersecția cu Calea Moților se vor realiza cinci benzi de circulație;
  • Patru benzi de circulație pe tronsonul Calea Moților – între strada Mărginașă și strada Moldovei, cu o lățime de 3 ml;
  • Trotuare pe ambele părți ale carosabilului cu lățimi între 2 și 5 ml;
  • Piste de biciclete în ambele sensuri pe Calea Mănăștur, Calea Moților și strada Oțetului cu o lățime de 2 ml.

Durata totală a implementării contractului este de 18 luni, din care, 3 luni au fost alocate proiectării.  Lucrările sunt derulate de constructorul ARL Cluj SA și au termen de finalizare sfârșitul anului 2023.

Contractul pentru realizarea lucrărilor în cadrul obiectivului „Modernizare Calea Moților - Calea Mănăștur - Strada Uzinei Electrice - Strada Oțetului - Strada Mărginașă” este de 27.826.835 de lei, bani proveniți din fonduri bugetare. 

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

POZA ZILEI. Trafic à la Cluj, pe Calea Mănăștur

Clujul, paralizat de dimineață! Lucrările la Calea Mănăștur au dat traficul peste cap: „500 metri în 20 de minute!”

Ultimele Stiri
abonare newsletter