Monitorul Cartierelor

O singură bandă de mers spre Mănăștur. Cum evoluează lucrările pentru extinderea arterei FOTO

Șantierul pentru extinderea arterei Moților-Mănăștur a cuprins o porțiune din partea carosabilă, context în care șoferii au rămas cu o singură bandă pe sens.

Extindere Moților-Mănăștur. Lucrări la partea carosabilă, conducătorii auto au la dispoziție o singură bandă pe sensul de urcare spre Mănăștur/Foto: monitorulcj.ro Extindere Moților-Mănăștur. Lucrări la partea carosabilă, conducătorii auto au la dispoziție o singură bandă pe sensul de urcare spre Mănăștur/Foto: monitorulcj.ro

 

 


Lucrările pentru extinderea arterei Mănăștur-Moților, menite să fluidizeze traficul, avansează considerabil pe sensul de urcare spre cartierul Mănăștur. 

 


La începutul lunii iunie, lucrările vizau sensul de coborâre Mănăștur-Moților, unde se turna asfalt pentru o nouă bandă de mers. 

Lucrări în teren, axa Mănăștur-Moților/Foto: monitorulcj.ro

La începutul acestei săptămâni, șantierul a avansat pe partea opusă, sensul de mers Moților-Mănăștur. 


Lucrări în teren, axa Moților-Mănăștur/Foto: monitorulcj.ro

Acum, lucrările au cuprins partea carosabilă de pe Calea Mănăștur, pe sensul de mers spre Mănăștur. 

Pe un anumit segment de drum, șoferilor le-a rămas doar o singura bandă pe sens.


O bandă de mers de pe axa Moților-Mănăștur a intrat în șantier/Foto: monitorulcj.ro

În mai 2023, lucrările pentru reorganizarea zonei înregistrau un grad de realizare în proporție de 60%.

Potrivit estimărilor oficiale, proiectul de extindere a arterei Moților-Mănăștur și a străzilor adiacente va fi încheiat până la finalul lui 2023.


Șoferii pot circula pe o singură bandă pe sens, pe direcția Moților-Mănăștur/Foto: monitorulcj.ro

Circulația urmează să fie deschisă în totalitate conducătorilor auto din septembrie, odată cu începutul viitorului an școlar 2023-2024. Restul lucrărilor vor fi realizate până la finalul acestui an. 

Foto: monitorulcj.ro

Potrivit reprezentanților administrației locale, în urma lucrărilor de modernizare de pe axa Est-Vest, Clujul va putea dispune de o bandă dedicată transportului public în comun din Mărăști până în Mănăștur.

Extinderea arterei Moților-Mănăștur

Lucrările în teren pentru modernizarea zonei au început pe Calea Mănăștur, la finalul lunii iulie 2022.

Reabilitarea și modernizarea străzilor cuprinse în proiect se desfășoară pe o suprafață totală de 40.551 mp.

Proiectul „Modernizare și dezvoltare circulație Calea Moților – Calea Mănăștur – str. Uzinei Electrice – str. Mărginașă” prevede următoarele investiții:

  • Patru benzi de circulație pe Calea Mănăștur, cu o lățime de trei metri liniari, iar la intersecția cu strada Mărginașă se vor realiza cinci benzi de circulație;
  • Trei benzi de circulație pe strada Mărginașă cu o lățime de 2,90 ml;
  • Patru benzi de circulație pe strada Oțetului cu o lățime de 3 ml, iar la intersecția cu Calea Moților se vor realiza cinci benzi de circulație;
  • Patru benzi de circulație pe tronsonul Calea Moților – între strada Mărginașă și strada Moldovei, cu o lățime de 3 ml;
  • Trotuare pe ambele părți ale carosabilului cu lățimi între 2 și 5 ml;
  • Piste de biciclete în ambele sensuri pe Calea Mănăștur, Calea Moților și strada Oțetului cu o lățime de 2 ml.

Modernizarea coridorului pe axa Est-Vest vizează reducerea suprafeței carosabile, rezultând pe Calea Mănăștur 4 benzi de circulatie cu gabarit redus – 2 benzi dedicate pentru transportul public și 2 benzi pentru circulatie rutieră (lățime de 3m). Calea Moților – segmentul dintre str. Mărginașă și str. Clinicilor – va avea aceeași configurație cu cea de pe Calea Mănăștur.

Contractul pentru realizarea lucrărilor în cadrul obiectivului „Modernizare Calea Moților - Calea Mănăștur - Strada Uzinei Electrice - Strada Oțetului - Strada Mărginașă” este estimat la 27.826.835 de lei, bani proveniți din fonduri bugetare. 

Durata totală a implementării contractului este de 18 luni, din care, 3 luni sunt alocate proiectării.

Lucrările sunt derulate de constructorul ARL Cluj SA și au termen de finalizare sfârșitul anului 2023.

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Avans substanțial pe artera Mănăștur-Moților, pentru banda dedicată transportului public. Boc: „Sper să avem culoar prioritizat până în Mărăști” FOTO

Intersecția de la Platinia, nod rutier pentru zona de Vest! Cum avansează proiectul care va conecta trei cartiere prin străzile Mărginașă, Oțetului și Uzinei Electrice? FOTO

Ultimele Stiri
abonare newsletter