Administrație

„Pădurea Clujenilor” uscată de nepăsare. „Luați-vă maceta să vă faceți drum printre buruieni”

Buruieni, copaci uscați, poduri din lemn „care trec peste nimic”, 8 oameni pe 21 de hectare. Așa arată „Pădurea Clujenilor” prin ochii unui vizitator. „N-am mai văzut demult bani aruncați aiurea rău de tot”, spune clujeanul.

 

„Din ciclul «La PR-ul lăudat să te duci cu capul spart», am fost să văz lăudatul (dintr-o singură direcție, previzibilă, e drept) Parcul «Pădurea Clujenilor», căci n-am fost până acum, hai să vedem ceva nou fără să prea ieșim din Cluj, trebuie să se vadă fain Clujul, e cam soare, dar nu-i nimic că acolo e pădure, de-alea. Nu știu cum și de unde să încep, că de terminat am terminat relativ repede... Dacă aș fiu succint, aș rezuma totul în tradiționalul «Ai de capul meu!»... Mai puțin succint, aș merge mai degrabă înspre «A furat, dar s-a și făcut că face ceva!»”, își începe povestea Narcis Tarcea pe Facebook, postând și câteva fotografii elocvente din zonă.


foto monitorulcj.ro

„Luați maceta”

„De cumva n-ați mai văzut demult bani aruncați aiurea răăău de tot, luați-vă maceta să vă faceți drum printre buruieni și faceți o vizită prin parc. Sper doar să fiți pasionați de insecte, macro-fotografie sau plante non-domestice ca să zic așa, că altfel e posibil să vă plictisiți. De curiozitate, am căutat pe net să văz câți bani a costat povestea asta și am rămas mut  - noroc că pot scrie! Adicătelea bănci bune-bunuțe înconjurate de ikebane de buruieni, zilioane de copaci plantați de către specialiști în horticultura fondurilor europene, copaci care-s deja uscați, poduri din lemn care trec peste... nimic, poduri din metal care trec peste... o mică vale cu și mai multe buruieni, alei din ceva pietriș aruncat peste trepte făcute din scânduri proptite cu țăruși, dar o alee pavată pe care să încapă de-a latul toți cei 8 oameni pe care i-am întâlnit în parc (21 hectare, da?) au costat aproape 5 milioane de euroi!!! Din ăia adevărați nu de Monopoly, da?”, mai spune acesta.

„Nu-i nicio pădure acolo”

„Vreți să vedeți niște proprietăți de 5 milioane de dolari/euro? Google it. Și-apoi mergeți în parcul lui pește și comparați nițel cam ce lipsește din peisaj! Dar eu zic să nu mergeți când vă bate soarele în cap fiindcă nu-i nicio pădure acolo - cuvântul «pădure» din nume reprezintă probabil proiecția în timp (gen jumate de secol-ish) a vreunui consilier vajnic, care a simțit el că dă bine la popor, la fel ca și «Clujenilor», implicând că ar fi o primă alegere pentru locuitorii urbei. Ceea ce ar putea deveni, în cazul în care devin dintr-odată cu toții curioși să vadă cum se întâmplă tot fluxul pachetelor în curte la Fan Courier, care se vede foarte bine din punctele de belvedere, împreună cu restul halelor din fosta, actuala și viitoarea zonă industrială a Clujului. Ce să zic - frumos tovarăși, bine lucrat! Mai faceți, că mai este de unde!”, și-a încheiat bărbatul povestea.


Ce spun reprezentanții Primăriei?

„Pădurea Clujenilor nu este în acest moment complet recepționată de către Primăria Cluj-Napoca, mai fiind necesară remedierea anumitor aspecte. În ceea ce privește spațiile verzi din cadrul proiectului, acestea se află în responsabilitatea firmei Eco Garden. Este vorba despre 100.000 mp de cosit și prășit și 2200 ml rigole de întreținut. O echipă a societății menționate se află pe teren, lucrând la remedierea aspectelor semnaalate”, au declarat aceștia.

Pădurea Clujenilor o ia la vale? 

Reamintim că și luna trecută clujenii au semnalat că terenul din Parcul Tineretului - Pădurea Clujenilor o ia la vale, iar gazonul s-a uscat. Despre aceasta, reprezentanții Primăriei spuneau că „este o problemă punctuală, locală, nu una generală, iar constructorul va intervieni punctual pentru a rezolva aceste probleme”.


„Lucrarea nu a fost încă recepționată”, declarau pe 7 iulie reprezentanții Primăriei Cluj-Napoca.

Parcul Tineretului - Pădurea Clujenilor este unul dintre proiectele de amploare ce vizează dimensiunea verde din Cluj-Napoca. 


Parcul este situat pe Bulevardul Muncii.

Cu o suprafață de peste 21 ha, mai mare decât cea a Parcului Central Simion Bărnuțiu, Pădurea Clujenilor oferă vizitatorilor zone de recreere pentru timpul liber, un punct de belvedere, facilități sportive, mobilier urban modern, stații de încărcare pentru biciclete și trotinete electrice, locuri de parcare, iluminat public și alte dotări specific.


Emil Boc a precizat că parcul va oferi și posibilități „atipice” de agrement prin realizarea unei instalații de tip tiroliană pe un traseu de aproximativ 200 de metri lungime. Totodată, va fi amenajată o grădină urbană pe o suprafață de 4.517 mp care să vină în ajutorul școlilor și ONG-urilor care promovează cunoașterea naturii și a mediului înconjurător.

Lucrările la cel mai mare parc al Clujului au început în vara anului 2019, valoarea totală a investiției fiind de 22.861.202,24 lei, din care 21.632.046,20 lei, fonduri nerambursabile. Executantul proiectului este asocierea SC Nord Conforest SA – Proiect Construct Regiunea Transilvania SRL.

CITEȘTE ȘI:

Pădurea Clujenilor o ia la vale? Ce spune Primăria

Parcul „Pădurea Clujenilor”, finalizat toamna aceasta. Va fi cel mai mare parc al Clujului. FOTO

S-a așternut zăpada peste Pădurea Clujenilor! Peisaje superbe de iarnă, surprinse în viitorul Parc al Tineretului - FOTO

Ultimele Stiri
abonare newsletter