Administrație

Clujenii vor circula în curând cu transportul public de noapte. „Vom avea transport public nocturn și îl vom anunța în perioada următoare”

Interes crescut pentru transportul public nocturn ce ar permite o mai mare mobilitate. În perioada următoare, noile linii de transport de noapte vor conecta municipiul Cluj-Napoca.

Noile linii de transport de noapte vor conecta municipiul Cluj-Napoca din această vară/ Foto: Municipiul Cluj-Napoca Facebook.com Noile linii de transport de noapte vor conecta municipiul Cluj-Napoca din această vară/ Foto: Municipiul Cluj-Napoca Facebook.com

 

 


În prezent, o singură linie de transport public de noapte circulă pe străzile orașului, pe axa Est-Vest, doar până la ora 01:00.

 


Întrebat dacă în Cluj-Napoca va fi introdus și transportul public de noapte, edilul Emil Boc a recunoscut că administrația locală este tot mai aproape de identificarea unei soluții în acest sens, context în care autobuzele din municipiu vor circula cât de curând și pe timpul nopții.

Vom avea transport de noapte și îl vom anunța în perioada următoare. Trebuie să ne corelăm capacitățile de infrastructură”, a admis primarul Emil Boc, vineri, în cadrul unei intervenții radio locale. 


Potrivit acestuia, pentru ca cetățenii să beneficieze de transport public nocturn, Primăria și Compania de Transport Public trebuie să identifice soluții pentru noi autobuze ce urmează să intre pe liniile de noapte din oraș. 

„Toate aceste autobuze vin în plus, nu se iau de undeva, nu luăm de pe traseul Cluj-Florești sau de pe Linia 6 din Mănăștur spre exemplu. 


Trebuie să corelăm posibilitățile pe măsură ce cumpărăm mijloace noi de transport public

Vedeți, extindem și transportul metropolitan spre Petreștii de Jos, spre Aiton, astfel că toate aceste aspecte se realizează coroborând infrastructura, nu luând de acolo unde funcționează”, a explicat primarul Emil Boc. 


În aprilie 2023, administrația locală anunța că noile linii de transport nocturn din oraș, pe modelul capitalelor europene, vor fi introduse în lunile mai-iunie ale acestui an. 

Joi, reprezentanții USR au propus o serie de soluții pentru eficientizarea transportului public, precum:

trei linii de noapte în loc de una, benzi dedicate în toate cartierele și transport metropolitan extins. 

De altfel, Consiliul local a aprobat recent și extinderea transportului metropolitan spre noi localități, precum Aiton și Petreștii de Jos. 

După cum arată experiența orașelor europene cu standarde înalte de calitate a vieții, soluția cea mai eficientă pentru a reduce utilizarea automobilelor personale în oraș este prioritizarea și eficientizarea transportului public.

Într-un oraș universitar precum Clujul, cu o viața culturală dinamică și cu o populație studențească numeroasă, eficientizarea transportul public prin introducerea de noi linii de noapte poate reprezenta una dintre soluțiile optime pentru creșterea calității vieții.

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Transportul public din Cluj-Napoca ajunge în Aiton și Petreștii de Jos. „Acest Hub urban-rural urmărește să combine natura și tehnologia într-o nouă normalitate”

Clujul va fi conectat prin noi linii de transport de noapte din vara acestui an

USR, propuneri pentru transportul public la Cluj-Napoca: trei linii de noapte în loc de una, transport metropolitan extins și benzi dedicate în toate cartierele

Ultimele Stiri
abonare newsletter