Actualitate

Clujul va fi conectat prin noi linii de transport de noapte din vara acestui an

Noi linii de transport de noapte, pe modelul capitalelor europene, vor conecta municipiul Cluj-Napoca chiar din această vară.

Noi linii de transport de noapte vor conecta municipiul Cluj-Napoca chiar din această vară/ Foto: Municipiul Cluj-Napoca Facebook.com Noi linii de transport de noapte vor conecta municipiul Cluj-Napoca chiar din această vară/ Foto: Municipiul Cluj-Napoca Facebook.com

 

 


În prezent, o singură linie de transport public de noapte circulă pe străzile orașului, pe axa Est-Vest, doar până la ora 01:00.

 


Primăria analizează posibilitatea introducerii a două linii noi de transport public pe timp de noapte, care să conecteze cartierele orașului, din vara lui 2023. 

Edilul Emil Boc a anunțat că discuțiile pe această temă au atins un numitor comun în comisiile de specialitate, astfel încât din lunile mai-iunie proiectul ar putea fi implementat. 


„Avem o analiză discutată și o vom implementa, după modelul pe care l-am găsit și în alte capitale europene, pe intervale orare, cu două linii mari prin care să acoperim și partea de transport de noapte.  

Va fi pus în aplicare, probabil, în această vară, începând cu lunile mai - iunie”, a declarat primarul Emil Boc la un post de radio local. 


Un proiect de eficientizare a transportului public din municipiul Cluj-Napoca, care prevede realizarea de noi linii de transport public de noapte, extinderea orarului de funcționare și valabilitatea abonamentelor clasice pentru transportul nocturn, a fost propus de consilierii USR Cluj-Napoca în toamna anului trecut. Una dintre propuneri viza ca pentru transportul de noapte să se poată folosi atât biletele disponibile în timpul zilei, cât și abonamentele. 

Specialiștii și cetățenii propun, de ani buni, îmbunătățirea transportului nocturn, însă până acum solicitările lor au rămas la stadiul de proiect. 


În noiembrie 2022, primarul Emil Boc a susținut public propunerea de a fi dezvoltat transportul de noapte.

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Clujul ar putea fi conectat 24/7, prin noi linii de transport de noapte! Vezi pe ce rute din oraș

Propunere: linie nouă de noapte și program extins al autobuzelor până la ora 2:00. Boc susține inițiativa, dacă e și profitabilă

Ultimele Stiri
abonare newsletter