Administrație

De ce nu a cumpărat Primăria Hotelul Melody? Strânge bani pentru un alt „proiect strategic” al Clujului

Fostul Hotel Melody, clădirea simbol din centrul Clujului, este parte a unui amplu proces de reabilitare după ce imobilul a fost cumpărat de Fundația Sapientia. Primăria nu și-a exercitat dreptul de preempțiune, dar pregătește proiectul pentru renovarea unui alt „obiectiv strategic” pentru Cluj.

Primăria strânge bani pentru un „obiectiv strategic” din centrul Clujului/Foto: Decorint Facebook.com Primăria strânge bani pentru un „obiectiv strategic” din centrul Clujului/Foto: Decorint Facebook.com

 

 


În martie 2023, Fundaţia Sapientia din Cluj-Napoca a început reabilitarea clădirii fostului Hotel Melody din piaţa centrală a oraşului. Investiția de peste 1 milion de euro se realizează cu fonduri de la Budapesta. La începutul noului an universitar 2023-2024, imobilul ar putea fi redeschis. 

 


În cazul fostului Hotel Melody, clădire monument istoric, autoritățile locale nu și-au exercitat dreptul de preempțiune. 

„Simbolul zero” al Clujului 

Viceprimarul Dan Tarcea a explicat decizia Primăriei de a nu achiziționa imobilul din centrul Clujului și a arătat că administrația Boc urmărește realizarea unui alt obiectiv însemnat pentru Cluj. 


Primăria nu poate cumpăra toate clădirile din zona centrală

Am spus foarte clar că ne interesează Hotelul Continental, pentru că bugetul este limitat, iar atunci când hotelul Continental va fi scos la vânzare, care cred că este simbolul zero al acestui oraș, atunci ne vom exercita dreptul de preempțiune întrucât este un obiectiv strategic pentru Cluj”, a dezvăluit marți, viceprimarul Dan Tarcea, în cadrul unei intervenții radio locale. 


De altfel, edilul Emil Boc s-a exprimat în repetate rânduri cu privire la intenția Primăriei de a își exercita dreptul de preempțiune pentru achiziția Hotelului Continental. 

CITEȘTE ȘI: 

Primăria vrea să cumpere Hotelul Continental. Emil Boc: „Indiferent cât va costa. Este o clădire fundamentală”

Potrivit administrației locale, proiectul de reabilitare a Hotelului Continental este în pregătire. 


„Acolo, Primăria va avea un proiect, în momentul în care va fi scos la vânzare. 

Deci trebuie să păstrăm bani, pentru că bugetul este limitat”, a dăugat Dan Tarcea. 

La sfârșitul anului trecut, Primăria a achiziționat clădirea BCR din zona străzii George Barițiu, un efort financiar de 5,8 milioane de euro, spațiu unde vor fi transferate anumite departamente ale administrației locale. 

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Consiliul local a votat achiziționarea clădirii BCR, bancă deținută de austrieci. Dan Tarcea: „Necesitatea pentru acest spațiu nu a dispărut, banii nu-i dăm Austriei”

Hotelul Melody, clădirea simbol din centrul Clujului, în proces de reabilitare și renovare. Investiția este de peste 1 milion de euro

Primăria ar putea cumpăra Hotelul Continental. Boc: „Doresc să ne exercităm dreptul de preemțiune”

Ultimele Stiri
abonare newsletter