Administrație

Pas înainte pentru noul pod din Someșu Rece. A fost lansată licitația

Consiliul Județean Cluj a lansat licitația pentru construirea noului pod din localitatea Someșul Rece, care la mijlocul anului trecut era pe punctul de a se prăbuși.

Consiliul Județean Cluj a lansat licitația pentru construirea noului pod din localitatea Someșul Rece/ Foto: Consiliul Judetean Cluj

 

 


Consiliul Județean Cluj a publicat în SEAP (Sistemul Electronic de Achiziții Publice) anunțul de participare având ca obiect achiziția lucrărilor de construire a noului pod din apropierea localității Someșu Rece. Acesta este situat pe drumul județean DJ 107P, la poziția kilometrică 4+310.

 


 „Construcția noului pod, determinată de degradările constatate la cel vechi, va completa lucrările de modernizare și reabilitare a întregului drum județean DJ 107P (DN 1) Gilău – Mărișel – DN 1R, lucrări ce vor fi finalizate în cursul acestui an. 

Fiind un drum important din punct de vedere strategic și turistic, ne dorim ca atât noul pod, cât și întregul drum județean, să fie reabilitate și modernizate la cele mai înalte standarde de calitate, motiv pentru care am impus ca lucrările să aibă o garanție de cel puțin cinci ani”, a declarat Alin Tișe, președintele Consiliului Județean Cluj. 


CITEȘTE ȘI:
Șoferi, nici nu știți pe unde ați trecut în Someșu Rece-Mărișel. Un pod, în pericol de a se prăbuși!
Au început lucrările la un pod provizoriu în Someșul Rece. Vechiul pod, care aproape s-a prăbușit, va fi demolat

Data limită de depunere a ofertelor pentru adjudecarea contractului este 8 mai 2023, ora 15.00, tipul procedurii fiind „licitație deschisă”, iar criteriul de atribuire „cel mai bun raport calitate-preț”. 

Valoarea estimată a contractului este de 8.032.383,33 de lei, finanțarea fiind asigurată din bugetul forului administrativ județean. Durata maximă de execuție a lucrărilor este de 6 luni.


Reamintim, în acest context, faptul că, în cadrul unor lucrări de intervenție în regim de primă urgență, în cursul lunii octombrie 2022, în amonte de podul situat pe drumul județean DJ 107P, la poziția kilometrică 4+310, a fost construit un pod provizoriu. Acesta dispune de o structură metalică și are o lungime de 45 de metri.

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Se reia traficul pe drumul Gilău-Someșul Rece – Mărișel. Viteză 5 km/h și distanță între mașini

Podul provizoriu din Someșu Rece, finalizat la sfârșitul săptămânii! Restricțiile de circulație vor fi ridicate în curând

Ultimele Stiri
abonare newsletter