Administrație

Lucrări pe drumul județean care asigură legătura cu zona metropolitană pe direcția Chinteni – Cluj-Napoca. Trebuie să fie gata în maxim 6 luni

Drumul județean care asigură o legătură directă cu zona metropolitană, pe direcția Chinteni – Cluj-Napoca a intrat în lucrări de întreținere. Lucrările trebuie să dureze 6 luni.

Consiliul Județean Cluj a demarat o serie de lucrări de întreținere curentă și periodică pe drumul județean 109V Pădureni – Satu Lung – DJ 109S/ Foto: Consiliul Județean Cluj Consiliul Județean Cluj a demarat o serie de lucrări de întreținere curentă și periodică pe drumul județean 109V Pădureni – Satu Lung – DJ 109S/ Foto: Consiliul Județean Cluj

 

 


Consiliul Județean Cluj a demarat o serie de lucrări de întreținere curentă și periodică pe drumul județean 109V Pădureni – Satu Lung – DJ 109S.

 


În ansamblu, lucrările de întreținere vizează sectorul în lungime de 8,772 kilometri cuprins între km 6+600 și km 15+372, din care un sector în lungime de 3,972 kilometri va fi și asfaltat.

„Sunt lucrări importante deoarece drumul județean 109V asigură o legătură directă cu zona metropolitană, pe direcția Chinteni – Cluj-Napoca. De pe urma acestora vor beneficia toți cei ce tranzitează zona metropolitană, pe acest traseu”, a transmis Alin Tișe, președintele Consiliului Județean Cluj.


Operațiunile constau în lucrări de frezare a zonelor de carosabil deteriorate, plombări cu îmbrăcăminți asfaltice, tratarea burdușirilor și a tasărilor, completarea de acostamente, curățarea șanțurilor, rigolelor și a podețelor, reprofilarea drumurilor laterale, lucrări de asigurare a scurgerii apelor, înlocuirea și prelungirea de podețe, tăierea lăstărișului și a vegetației din zona drumului și așternerea de covor asfaltic.

În această etapă, lucrările constau în curățarea mecanizată a șanțurilor și rigolelor, curățarea podețelor, tratarea burdușirilor și a tasărilor și lucrări de asigurare a scurgerii apelor.


Durata maximă de execuție a lucrărilor este de 6 luni.

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

17 milioane de lei pentru extinderea rețelei de apă și canalizare în comuna Florești

12 mai, noul termen pentru depunerea ofertelor la centura metropolitană. Contracte de 3 mld. lei

Ultimele Stiri
abonare newsletter