Administrație

17 milioane de lei pentru extinderea rețelei de apă și canalizare în comuna Florești

Primăria comunei Florești a obținut finanțare nerambursabilă de peste 17 milioane de lei, pentru două proiecte de investiții în infrastructură.

17 milioane de lei pentru extinderea rețelei de apă și canalizare în comuna Florești. FOTO: Facebook/ Bogdan Pivariu 17 milioane de lei pentru extinderea rețelei de apă și canalizare în comuna Florești. FOTO: Facebook/ Bogdan Pivariu

 

 


Peste 17,6 milioane de lei vor fi alocate de Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației comunei Florești pentru două proiecte de infrastructură. Este vorba despre un proiect de extindere a sistemului de canalizare din localitatea Tăuți și un proiect privind extinderea rețelei de apă, canalizare și iluminat public pe mai multe străzi din Florești. 

 


„Azi la București am semnat finanțarea nerambursabilă de peste 17 milioane de lei, pentru două proiecte de investiții în infrastructura din comuna Florești”, a transmis primarul Bogdan Pivariu. 

 Cele două proiecte sunt: 


  • „Execuţie, extindere şi modernizare sistem de canalizare menajeră în localitatea Tăuţi, comuna Floreşti – judeţul Cluj”, care va asigura finanțarea de către Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației a sumei de 14.942.646 lei din bugetul de stat, la care se adaugă 1.230.623 lei finanțare din bugetul local. În cadrul acestui proiect va fi realizat sistemul de canalizare şi staţii de epurare a apelor uzate, inclusiv canalizare pluvială şi sisteme de captare a apelor pluviale, în satul Tăuți.
  • Extindere reţele de utilităţi publice, apă, canalizare şi iluminat public stradal pentru proiectul „Modernizare străzi şi amenajări urbanistice prin extindere pltaformă drumuri în comuna Floreşti, jud. Cluj – faza I”, proiect care va beneficia de o finanțare de la bugetul de stat în valoare de 2.739.797 la care se adaugă suma de 2.238 .972 lei de la bugetul local. Finanţarea în cadrul acestui proiect este acordată pentru alimentare cu apă şi staţii de tratare a apei, sisteme de canalizare şi staţii de epurare a apelor uzate, inclusiv canalizare pluvială şi sisteme de captare a apelor pluviale pentru străzile Dumitru Mocanu 1, Dumitru Mocanu 2 și Petuniei, străzi ce sunt la acest moment supuse lucrărilor de modernizare.

„În Florești continuăm investițiile în infrastructură iar fondurile nerambursabile sunt soluția asigurării realizării acestor investiții. Aș vrea să mulțumesc echipei de specialiști din cadrul primăriei Florești care își arată eficacitatea prin numărul mare de proiecte depuse și finanțate. Mulțumesc de asemenea echipei din cadrul Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației pentru susținerea dezvoltării Floreștiului”, a mai transmis primarul comunei Florești.

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Primăria Florești a eliberat autorizația de construire pentru Spitalul Regional Cluj. Pivariu: Urmează lansarea licitației pentru execuție

Ultimele Stiri
abonare newsletter