Administrație

Primăria vrea să obțină peste 1 milion de euro finanțare din PNRR pentru amenajarea a 80 de ecoinsule digitalizate de colectare selectivă a deșeurilor

Municipiul Cluj-Napoca pregătește documentația pentru finanțarea a 80 de „insule ecologice supraterane digitalizate” pentru deșeuri. Proiectul este în valoare de 1.120.000 euro.

Bani din PNRR pentru insule ecologice digitalizate de colectare a deșeurilor/ Foto: monitorulcj.ro Bani din PNRR pentru insule ecologice digitalizate de colectare a deșeurilor/ Foto: monitorulcj.ro

 

 


Consilierii locali urmează să aprobe, vineri, un proiect de hotărâre ce vizează depunerea de către Primărie a documentației pentru obținerea unei finanțări de 5.509.840 lei, fără TVA, pentru amenajarea punctelor de colectare selectivă a deșeurilor. 

 


Mai exact, este vorba de a doua etapă a proiectului început de autoritățile locale în toamna anului trecut, când Primăria a depus spre finanțare prin PNRR proiectul ce vizează eficientizarea managementului deșeurilor din municipiul Cluj-Napoca. 

Ulterior, în februarie 2023, administrația locală a fost notificată de Ministerul Mediului că proiectul „Construirea de insule ecologice digitalizate supraterane – Runda 1”, în număr de 245 de bucăți, a obținut acceptul de finanțare din fonduri nerambursabile. 


Insule ecologice digitalizate, prin fonduri PNRR

Consiliul Local va aproba depunerea documentației spre obținerea finanțării și pentru cea de-a doua etapă a proiectului de amenajare a insulelor ecologice digitalizate din Planul Național de Redresare și Reziliență (P.N.R.R.).

Fiecare „insulă” pentru deșeuri trebuie să deservească minimun 200 de locuitori/apartamente. 


Acestea sunt destinate pentru următoarele fluxuri de deșeuri:

  • Deșeuri de hârtie și carton
  • Deșeuri de plastic
  • Deșeuri metalice
  • Deșeuri de sticlă
  • Deșeuri biodegradabile
  • Deșeuri reziduale

CITEȘTE ȘI:

Ecoinsule digitalizate, prezentate la Cluj! Fiecare oraș din țară va avea sisteme europene de colectare selectivă a deșeurilor

„Operarea insulelor ecologice digitalizate supraterane va fi realizată de către operatorul de salubritate desemnat la nivelul UAT la momentul finalizării proiectului de investiții”, se arată în proiectul de hotărâre citat. 


Eco-insula va dispune de un cod QR și va fi accesibilă pe baza cardului, dar și de senzori privind gradul de umplere. 

Rata de finanțare acordată prin PNRR este 100% din valoarea cheltuielilor eligibile ale proiectului, fără TVA. 

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Ecoinsule digitalizate, prezentate la Cluj! Fiecare oraș din țară va avea sisteme europene de colectare selectivă a deșeurilor. FOTO/VIDEO

Ultimele Stiri
abonare newsletter