Administrație

Hub-ul educațional Borhanci. Grădinița, școala gimnazială și liceul, intră în licitație în această lună

Mai multe proiecte din Borhanci vor intra în procedură de licitație la sfârșitul lunii octombrie.

Viitorul liceu din cartierul Borhanci/ Foto: Emil Boc - Facebook Viitorul liceu din cartierul Borhanci/ Foto: Emil Boc - Facebook

 

 


Primarul Emil Boc a vorbit la începutul ședinței ordinare de Consiliu Local de vineri, 7 octombrie, despre stadiul HUB-ului educațional Borhanci: creșă, grădiniță, gimnaziu, liceu, bazin olimpic, bază sportivă și pădure-parc.

 


Potrivit edilului, mai multe proiecte din HUB-ul Borhanci vor intra în procedura de licitație la sfârșitul lunii octombrie. 

În acest moment se află în pregătire documentele pentru procedura de achiziție proiectare și execuție lucrări pentru școala gimnazială, o lucrare estimată la 13 milioane de euro, dar și construirea liceului, care va costa 8,35 de milioane de euro.


„În ceea ce privește grădinița din Borhanci, se lucrează la pregătirea documentației, iar la sfârșitul lunii octombrie să fim capabili să lansăm licitația”, a spus Emil Boc.

Valoarea investiției pentru construirea grădiniței din cartierul Borhanci este de 4,7 milioane de euro.


Detalii despre viitoarea creșă din Borhanci

La sfârșitul lunii septembrie, primăria Cluj-Napoca a semnat cu Ministerul Dezvoltării contractul de finanțare europeană, asigurată prin PNRR, pentru creșa din cartierul Borhanci care va fi cea mai mare creșă din municipiu.

Creșa are un regim de înălțime parter, cu înălțimea maximă de 5,2 m, iar suprafața construită este de 2.409 mp.


Creșa este compartimentată astfel: 11 săli de dormit, 6 săli de joacă, 5 vestiare, 6 grupuri sanitare, 6 spații de depozitare, 4 holuri, o cameră personal auxiliar, o cameră portar, un vestiar personal, grup sanitar personal, birou administrație, sală multifuncțională, izolator, grup sanitar aparținători, depozit cărucioare, o sală filtru.

În ceea ce privește bazinul de înot din Borhanci, acesta este deja în licitație până în  data de 21 octombrie, iar proiectul pădurii parc (investiție de 9,4 milioane de euro) și cel al bazei sportive (13 milioane de euro) sunt în pregătire și vor fi scoase la licitație la finalul lunii octombrie sau la începutul lunii noiembrie.

HUB-ul din Borhanci include:

  • Creșă cu 11 grupe a câte 9 copii
  • Grădiniță 8 grupe a câte 20 copii
  • Școală gimnazială formată din 3 corpuri de clădire și sală de sport
  • Liceu cu laboratoare și sală de sport
  • Bazin de înot acoperit cu capacitate de 1000 spectatori, cu zone dedicate competițiilor sportive de natație ce includ: un bazin olimpic de înot, un bazin olimpic de sărituri, o zonă de gradene pentru spectatori, zone de agrement, un bazin de inițiere, saune, jacuzzi, vestiare
  • Bază sportivă: agrement și terenuri sportive, activități recreative cu acces nelimitat: locuri de joacă pentru copii, zonă șah, zonă ping-pong, zona aparatelor fitness, zonă skate și zonă parkour, amfiteatru deschis cu gradene și un grup sanitar public
  • Pădure-parc, pe o suprafață de peste 50 ha, care include traseu pentru dirtbike, grădină și parc tematic
  • Infrastructură: străzi, trotuare și rețele edilitare

Valoare totală a investiției din cartierul Borhanci este de 478.547.909,91 lei cu TVA (peste 96 mil. Euro). Finanțarea investiției va fi realizată din fonduri europene, bugetul local și alte surse legal constituite conform legii.

 

CITEȘTE ȘI:

Primăria a semnat contractul de finanțare prin PNRR a creșei din Borhanci, cea mai mare din Cluj. FOTO

Bazinul de înot din Borhanci a fost scos la licitație. Boc: „Cluj-Napoca a devenit orașul cu cea mai dezvoltată infrastructură sportivă”

Creșa din Borhanci, aprobată de Ministerul Dezvoltării Regionale. Boc: „Vom construi cea mai mare creșă din Cluj”

abonare newsletter