Administrație

Emil Boc nu e singur. Primarul din Timișoara cere radare fixe. „Vă e frică să nu vă înjure șoferii?”

Primarul municipiului Timişoara, Dominic Fritz, s-a arătat „furios” după aflarea veştii că un copil de 10 ani din Timişoara a murit lovit de o maşină.

Radare fixe pe străzile din Cluj-Napoca/ captură foto Municipiul Cluj-Napoca Facebook.com Radare fixe pe străzile din Cluj-Napoca/ captură foto Municipiul Cluj-Napoca Facebook.com

 

Edilul a cerut parlamentarilor să adopte proiectul de lege privind instalarea de radare fixe.


„Este absolut nedemn pentru o ţară civilizată ca această iniţiativă să fie blocată în Parlament de frică să nu ne înjure şoferii”, susţine el.

Într-o postare pe pagina sa de Facebook, de duminică, Dominic Fritz spune că accidentul în care un copil de 10 ani a murit lovit de o maşină este al doilea în care este implicat un pieton, numai în ultima săptămână, la Timişoara.


„M.T. a avut doar 10 ani. A fost smuls din plină viaţă de o maşină, ieri, la Timişoara, în faţa casei sale. Sunt profund îndurerat. Îmi exprim sincere condoleanţe familiei şi prietenilor. Sunt şi furios. Încă nu ştim circumstanţele exacte care au dus la acest accident mortal, dar este al doilea pieton mort în Timişoara, într-o singură săptămână. Într-o lume plină de plase de siguranţă în toate domeniile vieţii, doar în trafic pare să acceptăm ca o greşeală sau o clipă de neatenţie să fie pedepsită cu moartea. Nu există o ţară în Europa în care mor mai mulţi pietoni în trafic ca în România, raportat la populaţie. Nu mai putem, nu mai avem voie să acceptăm această barbarie”, scrie Fritz.

„Fac apel la toţi parlamentarii din Timiş să mă susţină în deblocarea proiectului de lege care vrea să facă posibilă, în sfârşit, instalarea unor radare fixe! Este absolut nedemn pentru o ţară civilizată ca această iniţiativă să fie blocată în Parlament de frică să nu ne înjure şoferii!”, adaugă Fritz.


Sâmbătă seară, un băiat de 10 ani a murit după ce a fost lovit mortal de o maşină. Copilul traversa strada într-un loc nepermis, pe strada Polonă din Timişoara.

Și în municipiul Cluj-Napoca ar putea apărea în curând radarele fixe. 


Primarul municipiului Cluj-Napoca a discutat despre introducerea radarelor fixe cu Ministrul de Interne, Lucian Bode, dar acest lucru nu ar fi posibil în acest moment. Boc așteaptă ca legea să fie modificată, iar introducerea radarelor fixe să fie constituțională.

În Cluj-Napoca, radarele fixe ar putea fi instalate pe următoarele străzi: Bulevardul 21 Decembrie 1989, Frunzișului, Bulevardul Muncii, Strada Moș Ion Roată dar și în alte zone din oraș.

CITEȘTE ȘI:

Radare fixe pe străzile din municipiu. Boc: „Ar diminua numărul accidentelor, iar șoferii n-ar mai face «liniuțe»”

Traficul rutier va fi monitorizat cu sistemul de camere și radare e-Sigur. Proiectul a fost adoptat de deputați

Manelistul Culiță Sterp a fugit de Poliție înainte să facă accident! L-a „luat” radarul cu viteză pe Calea Florești

Ultimele Stiri
abonare newsletter