Actualitate

Radare fixe pe străzile din municipiu. Boc: „Ar diminua numărul accidentelor, iar șoferii n-ar mai face «liniuțe»”

În municipiul Cluj-Napoca ar putea apărea în curând radarele fixe. Edilul Emil Boc urmează să discute, luni, posibilitatea introducerii în anumite zone din oraș a radarelor fixe, pentru reducerea numărului de accidente.

Radare fixe pe străzile din Cluj-Napoca/ captură foto Municipiul Cluj-Napoca Facebook.com Radare fixe pe străzile din Cluj-Napoca/ captură foto Municipiul Cluj-Napoca Facebook.com

 

 


În Cluj-Napoca a funcționat un asemenea radar fix pe Calea Dorobanților, însă rolul acestuia a fost mai degrabă de avertizare, fără forță juridică. 

 


„Da, a funcționat fără forță juridică. A fost mai degrabă pe post de bau-bau, în baza lui nu putea fi reținut permisul de conducere, în lipsa legislației. Oricum, a funcționat, a diminuat numărul accidentelor”, a recunoscut edilul Emil Boc în cadrul unei intervenții radio. 

Radare fixe, pe străzile Clujului

Luni, în cadrul ședinței Asociației Municipiilor din România (AMR), structură coordonată de primarul Clujului Emil Boc, urmează să fie analizate mai multe teme de interes precum modul de funcționare a programului „Rabla” pentru mașini, dar și posibilitatea introducerii radarelor fixe, în baza unei hotărâri cu caracter local. 


„Luni, la întâlnirea cu colegii din Asociația Municipiilor din România (AMR), voi discuta încă o dată cu ministerul de resort posibilitatea introducerii de radare fixe pe anumite zone, precis determinate, prin Hotărâre de Consiliu Local.  O asemenea decizie ar diminua numărul accidentelor, ar face zona sigură, dar va elimina și posibilitatea acestor «liniuțe»”, a declarat edilul Emil Boc, vineri, în cadrul unei intervenții la un post local de radio. 

În anumite zone ale orașului, precum strada Moș Ion Roată și în zona Cluj Innovation City, se fac «liniuțe», a fost informat primarul


„Despre partea cu «liniuțe», am să transmit colegilor mei, să pună sub observație zona, pentru ca amatorii de senzații tari să rămână cu mai puține permise în buzunar. Și cu siguranță că se va întâmpla asta”, a declarat edilul Emil Boc

Numărul accidentelor cu bicicliști, pietoni și trotinete, în creștere 

Autoritățile au făcut o analiză în privița circulației din municipiu și, potrivit concluziei acestora, chiar dacă numărul accidentelor este ușor redus, cazurile în care sunt implicați pietoni, bicicliști și utilizatori de trotinete sunt în creștere.


„Am discutat în Comisia de circulație, probabil data viitoare voi prezenta detalii despre cum stau lucrurile în oraș la capitolul circulație.  S-au făcut comparații cu anul 2019, înainte de pandemie, cu privire la numărul de accidente, zone etc. 

Numărul total al accidentelor cu victime a scăzut de la 568 în 2019, la 509 în 2020”, a declarat Emil Boc. 

Pe ce străzi ar putea fi instalate radare fixe

Exact în urmă cu un an de zile, în ianuarie 2022, edilul Emil Boc s-a referit la tema introducerii radarelor fixe pe străzile din Cluj-Napoca

La o distanță de un an, proiectul ar putea să se concretizeze. 

Radarele fixe ar putea fi instalate pe următoarele străzi:

  • Bulevardul 21 Decembrie 1989,
  • Strada Frunzișului, 
  • Bulevardul Muncii, 
  • Strada Moș Ion Roată dar și în alte zone din oraș. 

CITEȘTE ȘI:

Emil Boc a anunțat că vrea să introducă radare fixe în Cluj-Napoca! Pe ce străzi ar urma să fie amplasate

FOTO Primul radar fix din Cluj-Napoca este deja în teste pe strada Dorobanților

Ultimele Stiri
abonare newsletter