Administrație

O altă față a străzii Eroilor din Florești. Au fost trasate marcajele pe pista de biciclete

Lucrările la strada Eroilor din comuna Florești se apropie cu pași repezi de finalizare. Joi au fost trasate marcajele de pe pista de biciclete.

Lucrările la strada Eroilor din comuna Florești se apropie cu pași repezi de finalizare/ Foto: Bogdan Pivariu/Facebook Lucrările la strada Eroilor din comuna Florești se apropie cu pași repezi de finalizare/ Foto: Bogdan Pivariu/Facebook

 

 


Vineri, 16 decembrie, a început montarea mobilierului urban pe strada Eroilor din comuna Florești.

 


Potrivit edilului, Bogdan Pivariu, joi a fost finalizat marcajul de pe pista de biciclete. 

„Astăzi a început montarea mobilierului urban pe strada Eroilor, iar în cursul nopții trecute au fost finalizate marcajele pentru pista pentru biciclete.


Totodată pe strada Răzoare a fost realizată și porțiunea dedicată strict celor care doresc să se deplaseze cu bicicleta, care a fost prevăzută cu lățimea necesară pentru a permite dublu sens, așadar atenție la regulile de circulație”, a transmis Bogdan Pivariu.

Strada Eroilor va fi prima stradă „smart” din Florești

Strada Eroilor va fi prima „stradă smart” a comunei Florești, cu piste de biciclete și trotuare. O noutate adusă proiectului este amenajarea unei noi benzi de circulație auto suplimentare, care va contribui la fluidizarea traficului. Lucrările sunt finanțate din bugetul local și PNDL. Potrivit anunțului de licitație, lucrările sunt estimate la 10 milioane de lei. 


Asocierea de firme care desfășoară lucrările este formată din Lukacom Invest SRL (Leader) și Wizland Construct. Termenul de execuție a lucrărilor este de șapte luni. 

Lucrările pe strada Eroilor, începute inițial în 2019, au fost oprite după ce societatea de Construcții Napoca SA, firma care trebuia să se ocupe de proiect, a anunțat la începutul lui 2021 că a reziliat contractul cu Primăria Florești pentru modernizarea străzii.
După ce primarul Floreștiului, Bogdan Pivariu, a criticat în repetate rânduri ritmul lent în care lucrările la strada Eroilor se desfășoară, directorul societății a acuzat primăria că a refuzat să participe la dialog pentru deblocarea situației, că administrația a sfidat obligațiile sale contractuale, arătând că societatea nu a putut continua lucrările din motive obiective.

CITEȘTE ȘI:

Primarul din Florești: „Mi-ar fi plăcut ca centura să fie prevăzută în PNRR. Se putea obține mai repede sursa de finanțare”

Strada Eroilor din Florești, gata înainte de termen? „Cu certitudine, anul acesta va fi gata”

abonare newsletter