Actualitate

Scandalul dintre primarul Floreștiului și Napoca SA „se mută” în instanță. Primăria angajează avocați pentru proces

Primăria Florești va contracta servicii de asistență, consultanță și reprezentare juridică pentru procesul cu firma SCC Napoca SA, care a reziliat contractul cu administrația locală pentru lucrările de pe strada Eroilor.

 

 


Consilierii locali ai comunei Florești au aprobat miercuri un proiect de hotărâre ce prevede contractarea de servicii externe de consultanță juridică și reprezentare în procesul cu Societatea de Construcții Napoca SA.

 


Amintim că, în urmă cu o săptămână, Napoca SA a decis să rezilieze contractul cu administrația floreșteană, după ce primarul Floreștiului, Bogdan Pivariu a criticat în repetate rânduri ritmul lent în care lucrările la strada Eroilor se desfășoară. De asemenea, directorul general al SCC Napoca SA, Dan Canta, a anunțat că va acționa în justiție administrația locală și susține că primăria a refuzat să participe la dialog pentru deblocarea situației și a sfidat obligațiile sale contractuale.

„Având în vedere complexitatea litigiului, importanța obiectivului public, faptul că executantul, deși nu și-a îndeplinit în termen obligațiile contractuale, nu își asumă culpa sa în neexecutarea contractului, susținând neîntemeiat o culpă fictivă a beneficiarului, considerăm că se impune contractarea de servicii de asistență, consultanță și reprezentare juridică”, se arată în referatul de aprobare a hotărârii de consiliu.


Proiectul a fost adoptat cu unanimitate de voturi de consilierii locali floreșteni.

Floreștenii rămân cu șantierul până la rezolvarea situației

Consilierul local al Alianței USR Plus Sergiu Leuce a arătat, într-o postare pe Facebook, că administrația locală va asigura curățenia și siguranța pe șantierul de pe strada Eroilor, până la rezolvarea situației, care ar putea dura mai mult de un an.


„Comisia juridică a dat aviz pozitiv pentru Proiectul de hotărâre privind aprobarea contractării de servicii de asistență, consultanță și reprezentare juridică, în vederea reprezentării Comunei Florești în relația contractuală cu SC Napoca SA iar astăzi, cel mai probabil urmează un vot pentru, în CL. Asta, cel mai probabil, va duce la un proces între Primaria Florești și SC Napoca SA, după care o expertiză pe lucrările efectuate și o nouă licitație. Asta, în cel mai bun caz, durează minim un an. Am obținut promisiunea de la domnul Primar că se va face curățenie mai des pentru a păstra pe cât posibil strada Eroilor curată, deși este un un șantier deschis”, a transmis consilierul local.

Doar jumătate din lucrări au fost realizate

Stadiul de execuție a lucrărilor pe strada Eroilor este de circa 50%, a mai spus consilierul, la același nivel fiind și decontarea cheltuielilor.


La preluarea mandatului actualei administrații acesta era singurul proiect în derulare și te-ai fi așteptat să prezinte maxim interes din partea vechii administrații. Toată lumea poate sa vadă cât interes a fost. Bine, este mult spus proiect în derulare deoarece contractul de execuție era expirat când noua administrație a preluat conducerea, iar lucrările nu avansau. Așa cum se poate observa în teren, lucrarea este aproximativ 50% executată, iar decontarea cam tot pe acolo. Rămâne în discuție o situație de lucrări de aproximativ 800.000 de lei trimisă către Primărie chiar săptămâna aceasta. În momentul de față, constructorul lipsește de pe șantier și lucrările executate riscă să se deterioreze, iar asfaltul final pare tot mai departe”, a mai arătat Sergiu Leuce.

CITEȘTE ȘI

Napoca SA reziliază contractul pentru strada Eroilor din Florești și anunță că va da în judecată administrația locală

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter