Administrație

Ultimele pregătiri în zona Teatrului Național pentru parada de 1 Decembrie. Boc: „Devine unul dintre punctele centrale ale manifestărilor dedicate Zilei Naționale”

Platoul din fața Teatrului Național Cluj-Napoca va fi gata de Ziua Națională a României. În acest moment se fac ultimele pregătiri în zonă pentru parada de 1 Decembrie.

Platoul din fața Teatrului Național Cluj-Napoca va fi gata de Ziua Națională a României/ FOTO: Emil Boc/Facebook

 

 


În descursul ultimelor săptămâni s-a lucrat intens în fața Teatrului Național, pentru finalizare lucrării înainte de 1 decembrie, fiindcă acolo vor avea loc ceremonia, parada militară, focul de artificii și spectacolul cu drone de Ziua Națională a României.
 

Deși partea din față a fost finalizată, lucrările la parcul din spatele Teatrului Național vor fi finalizate abia la sfârșitul anului.


„Platoul din fața Teatrului Național Cluj-Napoca și Piața «Avram Iancu» - ultimele pregătiri pentru Ziua Națională a României. În Parcul Ștefan cel Mare lucrările se vor termina până la 31 decembrie, după care va începe procesul de recepție a lucrării. 

În fiecare an, de 1 Decembrie, Piața „Avram Iancu» a municipiului devine unul dintre punctele centrale ale manifestărilor dedicate Zilei Naționale a României. În acest context, zona din fața Teatrului Național cuprinsă în proiectul de amenajare a Parcului «Ștefan cel Mare» a fost prioritizată, astfel încât lucrările respective să fie finalizate până la data de 1.12.


Actualmente, partea de pavaj este finalizată, a fost montat gazon rulat, au fost plantați arbuști cu balot; au mai rămas mici porțiuni de amenajat în partea dinspre Tribunal, urmând a fi îndepărtată organizarea de șantier zilele următoare. Lucrările la parcul din spatele Teatrului continuă, depind de condițiile meteo, fiind programate pentru finalizare la încheierea acestui an. După 31 decembrie începe procesul de recepție pentru lucrările din acest proiect”, a anunțat Emil Boc.

Datele de proiect: 

Parcul „Ștefan cel Mare” se află în proces de modernizare, iar lucrările se apropie de finalizare. Proiectul constă în realizarea unui cadru prielnic pentru petrecerea timpului liber într-un spațiu public de calitate. Totodată, noua configurație va oferi posibilitatea de organizare a unor evenimente și festivități de mici dimensiuni, într-un spațiu multifuncțional. 


Proiectul cuprinde:

 • plantarea a 64 arbori pe lângă cei existenți, 1474 arbuști, 2910 flori cu bulb și 6626 plante perene
 • sistem de irigații automatizat
 • modernizarea aleilor, realizarea unui singur acces auto pentru mașinile de intervenție și instalarea de mobilier urban modern (bănci, cuburi, coșuri de gunoi ș.a.)
 • realizare accese pietonale și pentru biciclete, interconectate
 • loc de joacă pentru copii
 • construcția de fântâni arteziene
 • rastel pentru biciclete cu dale înierbate
 • stație pentru încărcarea mașinilor electrice
 • amplasare corpuri de iluminat cu proiectoare
 • punct gospodăresc îngropat
 • toaletă automată cu dotări pentru persoane cu dizabilități

Valoarea contractului este de 11.726.450,26 lei (TVA inclus).


 

CITEȘTE ȘI:

Lucrările din fața Teatrului Național, finalizate înainte de 1 Decembrie! Așa arată acum. FOTO

FOTO. Cum arată parcul de la Teatrul Național? Pregătiri pentru parada militară de 1 Decembrie

VIDEO. Cum va arăta Parcul Ștefan cel Mare, după modernizare? Plimbare virtuală prin parcul din spatele teatrului

Ultimele Stiri
abonare newsletter