Administrație

Primăria vrea să facă un UPGRADE parcării de la Sala Polivalentă. Investiție de peste 120.000 €

Autoritățile intenționează să instaleze un sistem de parcare modern, cu echipament de comandă și control care să ofere flexibilitate și siguranță șoferilor care apelează la serviciile parkingului de la Sala Polivalentă.

Parcarea de la Sala Polivalentă din Cluj ar putea fi modernizată/ FOTO: BT Arena Cluj-Napoca/Facebook.com Parcarea de la Sala Polivalentă din Cluj ar putea fi modernizată/ FOTO: BT Arena Cluj-Napoca/Facebook.com

 

 


Parcarea de la Sala Polivalentă va fi modernizată

 

Primăria a lansat o licitație de achiziție pentru modernizarea parcării de la Sala Polivalentă din municipiul Cluj-Napoca. 


Monitorulcj.ro semnala recent că autoritățile au propus noi tarife pentru parcările din centrul orașului, dar și din cartiere. În 2023 abonamentele pentru un loc de parcare vor fi mai scumpe. 

Obiectul achiziției constă în:


Achiziționarea și furnizarea unui sistem de parcare și modernizarea/relocarea echipamentelor existente, cu echipamente moderne și inteligente.

Echipament de comandă și control, de siguranță și de semnalizare pentru parcări.


Valoarea totală estimată: 600.000 LEI/circa 122.649,24 Euro

Obiectivul investiției:


  • Modernizarea automatelor de plată existente prin realizarea unui UPGRADE reprezintă obiectivul principal. Înlocuirea unor componente ale sistemului actual de parcare, fără să fie modernizate actualele case de plată, pentru un echilibru între echipamentele noi și cele existente. 
  • Instalarea și punerea în funcțiune a întregului set de echipamente care extind actualul sistem de gestionare a parcărilor cu plată din cadrul proiectului. 
  • Instalarea echipamentelor care extind și upgradează sistemul de management al parcării va permite plata mai facilă a parcării prin eliberarea de rest în bancnote sau monede prin recirculare la casele automate existente și adăugarea unei case automate suplimentare, complet echipată. 
  • Actualizarea serverului de management și a softului aferent acestuia trebuie să fie actualizat cu toate modulele hardware și software necesare bunei funcționări a întregului sistem.
  • Noile echipamente trebuie să fie compatibile cu sistemul existent pentru a putea fi implementate și să poată garanta o funcționalitate în parametrii optimi și în maximă siguranță. 
  • Sistemul propus trebuie să permită extinderea ulterioară și cu alte echipamente de acces, informare sau plată.

Accesul utilizatorilor trebuie să fie efectuat în mod identic în toate zonele de parcare. 

Echipamentele care se vor instala în cadrul proiectului trebuie să fie noi, produse de un producător din Uniunea Europeană.

Astfel, în urma lucrărilor de modernizare, gestiunea și monitorizarea va fi realizată dintr-un singur punct, de la serverul central situat în camera tehnică, a accesului și încasărilor din zonele de parcare incluse în proiect. 

De asemenea vor fi reduși timpii petrecuți de clienții parcării la intrări și ieșiri, prin instalarea unor bariere de mare viteză, destinate traficului intens, potrivite pentru vârfurile de trafic care se înregistrează în zilele în care la BT Arena se desfășoară evenimente cultural-sportive.

Licitația este deschisă până în 23 nov. 2022 și poate fi consultată AICI

CITEȘTE ȘI:

SE SCUMPESC abonamentele de parcare, la Cluj-Napoca, în 2023. VEZI noile tarife

Se scumpesc locurile de parcare de la Sala Polivalentă din Cluj-Napoca! De când va fi modificat prețul?

abonare newsletter