Actualitate

Mall-urile, la mare căutare în pandemie. Un nou centru comercial va fi construit la Cluj

Mall-urile sunt destinații populare în rândul clujenilor, mai ales în contextul pandemiei de coronavirus, care a pus lacăt pe restaurante și cafenele. Un nou spațiu comercial va fi construit în Cluj-Napoca, pe varianta Zorilor - Mănăștur.

Mall-urile, la mare căutare în pandemie. Un nou centru comercial va fi construit la Cluj Mall-urile, la mare căutare în pandemie. Un nou centru comercial va fi construit la Cluj

 

 


Un nou centru comercial va fi construit în Cluj-Napoca, pe strada Frunzișului, care leagă cartierul Zorilor de Mănăștur. În acest sens, Primăria Cluj-Napoca a emis recent autorizația de construire a unui centru comercial multifuncţional, cu regim de înlăţime 3D+P+E, pe strada Frunzişului 84-86, vizavi de supermarket-ul Lidl.

 


Potrivit documentației ce însoțește avizul, investiţia aparţine firmei SC Napopark SRL, deţinută de omul de afaceri Dorin Bob, care contruieşte în zonă şi două ansambluri de locuinţe - Wings (228 de apartamente) şi Seasons (153 de apartamente).

Sens giratoriu și legătură la Centura Metropolitană

Conform autorizaţiei de construire, un sens giratoriu pentru accesul auto la centrul comercial va fi amenajat de proprietar și donat municipalității. De asemenea, mall-ul va avea legătură la Centura Metropolitană.


„Pe terenul cu suprafața de 914,69 mp., teren ce face obiectul ofertei de donație autentificată sub nr. 1773/17.09.2015 de Notar Public Smaranda Valeria Budușan, va fi construit drumul până la strat de uzură, de către investitor. Acceptarea donației de către municipalitate pentru drumul astfel executat, la strat de uzură, va fi făcută până la data recepționării construcțiilor (prima construcție) care fac obiectul PUZ, prin certificatul de atestare a edificării construcției.

Terenurile pe care vor fi realizate sensul giratoriu, strada de legătură cu centura de ocolire sud a municipiului, cf. PUG, precum și cel necesar pentru lărgirea str. Frunzișului vor fi donate cu drumurile construite până la stratul de uzură, până la momentul eliberării certificatului de atestare a edificării construcției pentru investițiile care fac obiectul PUZ. Emiterea certificatului de atestare a edificarii centrului comercial se va realiza dupa receptionarea lucrarilor de construire a unitatii de invatamant prescolar- Corp 6”, se arată în documentație.


Termenul de valabilitate al autorizației este de 12 luni de la data emiterii, interval de timp în care trebuie începute lucrările de execuţie autorizate. Durata de execuție a lucrărilor este de 36 de luni, calculată de la data începerii efective a lucrărilor, situaţie în care perioada de valabilitate a autorizaţiei se extinde pe întreaga durată de execuţie a lucrărilor autorizate.

Mall-urile, destinația preferată a clujenilor, în pandemie

În lipsa altor spații interioare pentru petrecerea timpului liber, clujenii au năpădit în mall-uri, mai ales la final de săptămână. Cele două mari centre comerciale, Iulius Mall și Vivo Cluj-Napoca au fost luate cu asalt de clienți în week-end, după cum au arătat și numeroase fotografii apărute în spațiul public arătând înghesuiala din interiorul acestora. 


Black Friday a contribuit de asemenea la aglomerarea centrelor comerciale, iar frica de o nouă carantină i-a scos deja din case pe clujenii dornici să cumpere din timp cadourile pentru Crăciun.

CITEȘTE ȘI

Bate vântul în Cluj-Napoca. Orașul arată ca-n primele luni de pandemie. FOTO

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter