Administrație

Noul pod peste râul Crișul Repede din Valea Drăganului a fost deschis circulației. Podul metalic provizoriu a fost desființat

Consiliul Județean Cluj anunță locuitorii din zonă și participanții la trafic în legătură cu faptul că circulația rutieră peste noul pod amplasat la intrarea în localitatea Valea Drăganului a fost deschisă. Momentan, traficul se desfășoară alternativ, pe una dintre benzi.

 

„Constructorii ne-au dat asigurări că lucrările la acest pod vor fi finalizate, în totalitate, până la finalul lunii septembrie, astfel încât circulația să se desfășoare fără restricții, pe ambele sensuri. În paralel, lucrările de modernizare, pe fonduri europene, a drumului județean sunt foarte aproape de finalizare, stadiul fizic depășind 95%”, a declarat Alin Tișe, președintele Consiliului Județean Cluj.


După operațiunea complexă de montare a grinzilor prefabricate din beton, de realizare a plăcii de supra-betonare și a hidroizolației la podul amplasat pe cursul râului Crișul Repede, lucrările au vizat calea de rulare a podului, prin amplasarea structurii rutiere. În aceste condiții, podul metalic provizoriu a fost desființat.

Cu o vechime de peste 70 de ani și aflat într-o avansată stare de uzură, vechiul pod a fost afectat de fenomenele hidrometeorologice extreme din vara anului 2020. În acest context, s-a decis construirea unui pod nou.


„Lucrările de reabilitare și modernizare derulate de Consiliul Județean Cluj în cadrul proiectului «Îmbunătățirea infrastructurii rutiere de importanță regională - Traseu Regional Transilvania Nord, Drumul Apuseni, prin modernizarea DJ 108K (limita jud. Bihor – Baraj Drăgan) de la km. 26+455 la km. 29+495 și DJ 764B (Baraj Drăgan – intersecție DN1) de la km. 0+000 la km. 22+164,500», în lungime de peste 25 de km, au intrat în etapa finală”, transmite Consiliul Județean Cluj.

CITEȘTE ȘI:

Veste bună pentru locuitorii din Valea Drăganului. Grinzi din beton, montate pe podul amplasat peste Crișul Repede

Bolojan: Din 2023 se va putea circula din Beiuș până în Valea Drăganului pe un drum modernizat

Ochi dați peste cap și bâlbâieli. Spectacol gratis la Consiliul Județean! Consilierii s-au săturat de ședințele online și cer întâlniri față în față

Ultimele Stiri
abonare newsletter