Administrație

Veste bună pentru clujeni. Baza Sportivă „La Terenuri” este deschisă în totalitate. Boc: „E important să ieșim din spațiile de beton pe care le avem” GALERIE FOTO

Baza sportivă din cartierul Mănăștur a fost deschisă oficial, iar clujenii de toate vârstele au încercat de la primele ore ale dimineții terenurile puse la dispoziție.

Baza Sportivă La Terenuri funcționează la capacitate maximă/ Foto: monitorulcj.ro Baza Sportivă La Terenuri funcționează la capacitate maximă/ Foto: monitorulcj.ro

 

Baza sportivă „La Terenuri” trebuia sa se deschidă inițial în data de 22 iunie 2021. Acum, primarul Emil Boc spune că lucrările au fost finalizate, baza a fost dată în folosință, avizele s-au primit, iar de joi, 28 iulie, clujenii s-au putut programa pentru a folosi terenurile.


 

Primarul Emil Boc a fost prezent, vineri, 29 iulie, la Baza Sportivă „La Terenuri” din cartierul clujean Mănăștur, care a fost finalizată la începutul lunii iulie, după care a urmat recepția.


Potrivit primarului Emil Boc, clujenii care au cont creat pentru Baza Sportivă din cartierul Gheorgheni se pot programa și pentru Baza Sportivă „La Terenuri”.

Pentru programări a fost actualizată platforma sportinclujnapoca.ro, care include cele două baze sportive din Cluj, cea din cartierul Gheorgheni, respectiv Mănăștur.


„Practic de ieri ( 28 iulie – n.red.) am început programările pe aplicație și de astăzi clujenii pot să se bucure de a doua bază sportivă din Cluj-Napoca, una modernă care respect exigențele europene în materie și care este o oază de verdeață și de divertisment pentru toți locuitorii din Mănăștur, cel mai mare cartier al Clujului. Este o investiție din banii clujenilor, aici sunt banii dumneavoastră, o parte din ei, aproape 6 milioane de euro care au fost investiți cu eficiență și care arată că de la locuri de joacă pentru copii, spații pentru persoanele vârstnice, toate tipurile de sport care se pot practica, inclusiv piste pentru alergat, toate acestea sunt posibile în Baza Sportivă «La Terenuri»”, a declarat primarul Emil Boc.

Potrivit edilului, programul de funcționare al Bazei Sportive „La Terenuri” este identic cu cel al Bazei Sportive din cartierul Gheorgheni.


„Programul este identic cu cel al Bazei Sportive din Gheorgheni. În sezonul cald este luni-vineri până la ora 22:00, sâmbâtă și duminică de la 10:00 la 22:00, iar în perioada sezonului rece de la 10:00 la 20:00 sau 10:00-21:00. Avem nevoie să ne menținem calitatea  vieții la Cluj, să trăim mult, sănătos și bine și nu puțin și prost. E important să avem șansa să ieșim din spațiile de beton pe care le avem atât de mult în Mănăștur și să ne bucurăm de verdeață”, a adăugat Emil Boc.

Ce facilități are baza sportivă?

Investiția a avut ca obiect crearea unei zone de agrement cu facilități moderne pe o suprafață de peste 4,3 hectare, iar proiectul cuprinde terenuri pentru sporturi în aer liber: tenis de câmp, baschet, mini fotbal, badminton, volei, amenajate cu suprafețe sintetice adaptate și prevăzute cu nocturnă.


Parc de joacă pentru copii/ Foto: Monitorul de Cluj

De asemenea, au fost create terenuri de beach volley cu nisip, o pistă de alergare, o zonă cu aparate și echipamente parkour, un skatepark și zone de fitness. Pentru activități indoor, baza sportivă prevede o clădire multifuncțională în care pot avea loc variate sporturi precum squash, tenis de masă, escaladă, yoga sau aerobic.
 

Peretele de escaladă/ Foto: Monitorul de Cluj
Teren de voley beach/ Foto: Monitorul de Cluj
Primarul Emil Boc alături de viceprimarul Dan Tarcea la mesele special amenajate pentru șah și table/ Foto: Monitorul de Cluj

 

Suprafața de spații verzi amenajate în cadrul zonei de agrement este de peste 18.000 de metri pătrați, iar investiția cuprinde și parcări auto și facilități pentru biciclete: stație pentru bike sharing și stații pentru încărcarea bicicletelor electrice. 

Contractor general al lucrărilor a fost Asocierea SC RO-Verde Landscaping SRL –SC Opentrans SRL - SC Electrogroup SA - SC Cris Garden SRL - SC Prospect Dill SRL. 

 

CITEȘTE ȘI:

E deschisă sau nu baza sportivă „La Terenuri”? „Totul e închis cu lacătul, nu e nimeni”

Emil Boc, în vizită la noua Bază Sportivă „La Terenuri”: „Mult a fost, puțin mai este” VIDEO

Baza sportivă „La Terenuri”, devastată cu graffiti înainte de a fi inaugurată! FOTO

abonare newsletter