Administrație

Cât ne costă funcționarea Centrului de Deșeuri?

Consilierii județeni vor aproba tarifele de operare a Centrului de Management Integrat al Deșeurilor (CMID) Cluj-Napoca.

 

Clujenii deja plătesc mai mult pentru ridicarea gunoiului, fiind taxați suplimentar dacă nu sortează deșeurile reciclabile. Modificarea de tarif vine ca urmare a deschiderii primei celule a Centrului de Management Integrat al Deșeurilor, unde vor fi depozitate gunoaiele din tot județul.


Potrivit Consiliului Județean, tarifele serviciului public de operare a C.M.I.D. Cluj-Napoca încheiat între UAT județul Cluj și S.C. Supercom S.A. sunt următoarele

  • Tarif preluare deșeuri municipale reziduale în vederea depozitării (Tarif depozitare): 248.29 lei/tonă fără TVA;
  • Tarif preluare deșeuri reciclabile colectate separat în vederea sortării (Tarif sortare): 0,54 lei/tonă fără TVA;
  • Tarif preluare deșeuri amestecate în vederea tratării în TMB (Tarif TMB): 100,58 lei/tonă fără TVA.

„În baza contractului de delegare prin concesionare a gestiunii serviciului public de operare a C.M.I.D. Cluj-Napoca, județul va încasa o redevență anuală, constituită astfel: pentru operare depozit– 2.686.676 lei/an; pentru operare stație de sortare – 478.465 lei/an; pentru operare TMB – 1.042.585 lei/an. Redevenţa va fi transferată trimestrial, până la data de 30 a primei luni după trimestrul aferent plăţii respective, cu excepţia ultimului an de operare, în care ultima plată se va realiza înaintea încetării de drept a contractului, prin expirarea duratei acestuia. Valoarea anuală a redevenței este de 4.207.726 lei, iar valoarea totală a redevenței, raportat la durata contractului ( n.n. 10 ani) este de : 42.077.260 lei”, arată Consiliul Județean Cluj.


Licitație, contestație, semnare contract

În aprilie 2020, Consiliul Județean (CJ) Cluj a inițiat licitația în vederea atribuirii contractului de concesiune având ca obiect „Delegarea prin concesionare a gestiunii serviciului public de operare a Centrului de Management Integrat al Deșeurilor Cluj”.

În decembrie 2021, SC Supercom SA a câștigat licitația, dar împotriva rezultatului procedurii a fost formulată contestație de către SC Eco Sud S.A. 


În februarie 2022, Consiliului Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor (C.N.S.C.) a respins ca nefondată, contestaţia formulată de Eco Sud SA, în contradictoriu cu forul județean, în calitate de autoritate contractantă, fapt pentru care UAT județul Cluj a încheiat contractul cu ofertantul declarat câștigător S.C. Supercom SA.

„În aprilie 2022, instanța de judecată a menţinut în întregime decizia Consiliului Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor. În acest context contractul încheiat cu ofertatul declarat câștigător S.C. Supercom S.A., urmează a fi executat conform obligațiilor asumate de către ambele părți”, transmite CJ Cluj.

CITEȘTE ȘI:

Gunoiul de la Pata Rât nu va mai fi transferat în CMID. Primăria caută soluții inovatoare ca să neutralizeze rampa

CJ Cluj cere consultanță juridică pentru recuperarea prejudiciului cauzat de Atzwanger la CMID

Gunoiele clujenilor vor fi depozitate la CMID cu tariful de 168,91 lei/tonă fără TVA

Ultimele Stiri
abonare newsletter