Administrație

Veste bună pentru clujeni. De joi, vă puteți programa să folosiți terenurile de la noua bază sportivă din Mănăștur

Baza sportivă „La Terenuri” trebuia sa se deschidă în 22 iunie 2021. Acum, primarul Emil Boc spune că lucrările au fost finalizate, baza a fost dată în folosință, avizele s-au primit, iar de joi, 28 iulie, clujenii se pot programa pentru a folosi terenurile.

 

„Avem o bază sportivă importantă a orașului nostru care e dată în folosință și utilizată de către clujeni, mă refer la baza sportivă «La Terenuri» Mănăștur. Este o lucrare de aproape 6 milioane de euro, o lucrare care aduce calitate vieții în cel mai mare cartier al Clujului și după modelul celei din Gheorgheni avem locuri care țin de petrecerea timpului liber, locuri de joacă, terenuri de fotbal, de baschet, de volei. De asemenea, aveți posibilitatea de a juca ping pong, tenis de câmp și de masă, este și un skatepark, locuri de joacă adaptate pentru copiii de toate vârstele. E o încântare să petreceți câteva ore în aer liber într-o zonă aproape de pădure. Este o oază de verdeață”, a precizat primarul Emil Boc într-o emisiune live pe pagina sa de Facebook.


Lipsește avizul ISU

Potrivit edilului, singurul aviz care lipsește este cel de la pompieri, pe care speră să îl primească miercuri.

„Baza a fost dată în folosință, procesul verbal s-a încheiat, și suntem în faza obținerii ultimului aviz, cel de la ISU, pentru ceea ce înseamnă spațiile din interior și utilizarea terenurilor. Miercuri vom obține ultimul aviz necesar pentru a intra în funcționalitate deplină. Este vorba de avizul de la ISU. Asta înseamnă că, începând de joi, ora 9.00, veți putea intra pe aplicația specifică bazei sportive «La Terenuri» pentru a vă programa pe terenurile de tenis, pe terenurile de fotbal, pentru ping pong, pentru volei. Aplicația permite programarea gratuită pentru derularea de activități sportive. Cu 24 de ore înainte va fi posibil să intrați pe platformă și să vă faceți programările (…) Sperăm să aducem de la baza sportivă La Terenuri viitorii campioni ai Clujului, viitorii jucători de la Universitatea sau la CFR”, a mai spus Boc.


Ce facilități are baza sportivă?

Investiția a avut ca obiect crearea unei zone de agrement cu facilități moderne pe o suprafață de peste 4,2 hectare, iar proiectul cuprinde terenuri pentru sporturi în aer liber: tenis de câmp, baschet, mini fotbal, badminton, volei, amenajate cu suprafețe sintetice adaptate și prevăzute cu nocturnă.

De asemenea, au fost create terenuri de beach volley cu nisip, o pistă de alergare, o zonă cu aparate și echipamente parkour, un skatepark și zone de fitness. Pentru activități indoor, baza sportivă prevede o clădire multifuncțională în care pot avea loc variate sporturi precum squash, tenis de masă, escaladă, yoga sau aerobic.


Suprafața de spații verzi amenajate în cadrul zonei de agrement este de peste 18.000 de metri pătrați, iar investiția cuprinde și parcări auto și facilități pentru biciclete: stație pentru bike sharing și stații pentru încărcarea bicicletelor electrice. 

Contractor general al lucrărilor a fost Asocierea SC RO-Verde Landscaping SRL –SC Opentrans SRL - SC Electrogroup SA - SC Cris Garden SRL - SC Prospect Dill SRL. 

CITEȘTE ȘI:

E deschisă sau nu baza sportivă „La Terenuri”? „Totul e închis cu lacătul, nu e nimeni”

Emil Boc, în vizită la noua Bază Sportivă „La Terenuri”: „Mult a fost, puțin mai este” VIDEO

Baza sportivă „La Terenuri”, devastată cu graffiti înainte de a fi inaugurată! FOTO

abonare newsletter