Administrație

Începe construcția secțiunii Zimbor-Poarta Sălajului din Autostrada Transilvania. Cât va costa?

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a anunțat că a fost emis Ordinul de Începere pentru construcţia secţiunii Zimbor-Poarta Sălajului, din cadrul Autostrăzii Transilvania.

Începe construcția secțiunii Zimbor-Poarta Sălajului din Autostrada Transilvania / Foto: Sorin Grindeanu

 

 


Construcţia secţiunii Zimbor-Poarta Sălajului din Autostrada Transilvania va începe săptămâna viitoare, a scris, vineri, pe Facebook, ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu.

Astfel, constructorul poate să înceapă lucrările pe cei 12,24 km ai acestei secţiuni de săptămâna viitoare.


„A fost emis Ordinul de Începere pentru construcţia secţiunii Zimbor-Poarta Sălajului (Autostrada Transilvania)! De săptămâna viitoare (25 iulie), constructorul român poate începe lucrările pe cei 12,24 km ai acestei secţiuni”, a arătat oficialul.

Construcţia, finanţată prin PNRR, are o valoare de 680,40 milioane de lei (fără TVA) şi trebuie finalizată până în anul 2024, respectiv în 24 de luni. 


Proiectul Tehnic, aprobat în mai

Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere a aprobat la finalul lunii mai Proiectul Tehnic pentru Secţiunea Zimbor - Poarta Sălajului a Autostrăzii Transilvania, a anunţat atunci ministrul Transporturilor Sorin Grindeanu.

„CNAIR a aprobat Proiectul Tehnic pentru Secţiunea Zimbor - Poarta Sălajului (Autostrada Transilvania). Va putea începe astfel, în scurt timp, construcţia celor 12,24 de km ai acestei secţiuni. Contractul, în valoare de 680,4 milioane lei (fără TVA), este finanţat prin PNRR. Pe traseul acestei secţiuni, antreprenorul român urmează să construiască, până în anul 2024, cinci viaducte şi un pod”, a anunțat Sorin Grindeanu.


Potrivit unui comunicat al CNAIR, antreprenorul lucrărilor este Asocierea SC SA&PE Construct SRL - SC Spedition UMB SRL - SC Tehnostrade SRL. Perioada de garanţie a lucrărilor este 120 de luni. 

CITEȘTE ȘI:

Guvernul a aprobat drumul expres ce va lega Clujul la Autostrada Transilvania. Boc: „Va scoate traficul din zona Baciu și B-dul Muncii”

Lucrările pe şantierul Secţiunii Nuşfalău-Suplacu de Barcău Autostrada Transilvania au ajuns la un stadiu fizic de 28%

Ultimele Stiri
abonare newsletter