Administrație

Emil Boc: „Lucrările La Terenuri sunt gata în proporție de 99%. Suntem la retușuri”

Emil Boc susține că lucrările la baza sportivă „La Terenuri” sunt gata în proporție de 98-99%, urmând a se face recepția lucrărilor.

 

„30 iunie – 1 iulie este termenul de finalizare a lucrărilor, după care intră în lucru Comisia de Recepție, iar după finalizarea recepției urmează darea în folosință. Lucrările sunt la 98-99% gata, suntem la faza de retușuri, de analiză rigole, de analiză a ceea ce înseamnă partea finală de predare a lucrărilor. Avem o comisie  de recepție exigentă care va lua pas cu pas, milimetru cu milimetru, și va spune ce trebuie făcut. Important este că, așa cum am spus, în 30 iunie e finalizată și se intră în procedurile de recepție a bazei sportive La Terenuri, o altă oază de verdeață a Clujului și ne bucurăm că putem să oferim clujenilor, așa cum le-am oferit și în baza sportivă din Gheorgheni, așa cum vom oferi în continuare pe malurile Someșului în Grigorescu, la finalul anului viitor. Absolut senzațional. Faceți poze că nu veți mai recunoaște Grigorescu și ce calitate bună va fi acolo”, a declarat Emil Boc, joi, la o emisiune radio.


Citiți știrile monitorulcj.ro și pe Google News

Recent, clujenii au semnat că gazonul din noua bază sportivă La Terenuri s-a uscat deja, deși lucrările nici nu au fost finalizate încă. Temperaturile ridicate și irigarea necorespunzătoare ar fi de vină.

O clujeancă a semnalat pe grupul de Facebook Clujul Civic că iarba este irigată la orele prânzului, când sunt atinse temperaturile cele mai ridicate din cursul zilei, iar instalația de irigare cu jet unic acoperă o suprafață limitată, în loc să asigure irigarea pe toată suprafața gazonului. Mai mult, jetul ajunge să ude o bună parte din alei, risipind apa.


„Lucrările la Baza Sportivă La Terenuri se află momentan în faza de execuție. În perioada următoare, când va începe procesul de recepție pentru obiectivul de investiții, Primăria Cluj-Napoca va solicita remedierea eventualelor neconformități constatate”, spun reprezentanții instituției.

Întârziere de mai multe luni la baza sportivă

Lucrările trebuiau terminate încă din septembrie 2021, iar în luna noiembrie a aceluiași an, primarul Emil Boc declara că nu exclude varianta rezilierii contractului cu asocierea de firme care lucrează la baza sportivă La Terenuri, dacă aceștia nu recuperează din întârzieri până la începutul anului aflat în curs.


Durata lucrărilor prevăzută în contract era de 16 luni și a fost prelungită de două ori cu acordul părților. Lucrările au început să avanseze într-un ritm normal de abia la începutul acestui an.

Ce facilități are baza sportivă?

Investiția are ca obiect crearea unei zone de agrement cu facilități moderne pe o suprafață de peste 4,2 hectare, iar proiectul cuprinde terenuri pentru sporturi în aer liber: tenis de câmp, baschet, mini fotbal, badminton, volei, amenajate cu suprafețe sintetice adaptate și prevăzute cu nocturnă.


De asemenea, vor fi create terenuri de beach volley cu nisip, o pistă de alergare, o zonă cu aparate și echipamente parkour, un skatepark și zone de fitness. Pentru activități indoor, baza sportivă prevede o clădire multifuncțională în care pot avea loc variate sporturi precum squash, tenis de masă, escaladă, yoga sau aerobic.

Suprafața de spații verzi amenajate în cadrul zonei de agrement este de peste 18.000 de metri pătrați, iar investiția cuprinde crearea de parcări auto și facilități pentru biciclete: stație pentru bike sharing și stații pentru încărcarea bicicletelor electrice. Căile de acces vor fi modernizate și se vor crea două pasaje de trecere peste pârâul Calvaria.


Contractor general al lucrărilor este Asocierea SC RO - Verde Landscaping SRL - SC Opentrans SRL - SC Electrogroup SA - SC Cris Garden SRL - SC Prospect Dill SRL. Valoarea contractului se ridică la 26,5 milioane de lei fără TVA, din care servicii de proiectare: 501.360 lei fără TV, servicii de asistență tehnică: 90.680 lei fără TVA, valoarea lucrărilor de execuție: 25.989.576,15 lei fără TVA

CITEȘTE ȘI:

Când se deschide baza sportivă „La terenuri”? Emil Boc: „ În luna iulie, la un moment dat”

EXCLUSIV. Scandal pe șantierul de „La Terenuri”. Un clujean și câinele său, agresați de muncitori. Firma de construcție se apară: „E șantier, nu avea ce să caute”. VIDEO

Baza sportivă La Terenuri, în întârziere tot mai mare? Mănășturenii s-au săturat să aștepte. GALERIE FOTO

abonare newsletter