Administrație

20.000 € pentru confortul unor săli goale. S-au stricat scaunele Consiliului Județean Cluj în pandemie?

Aproape 100 de scaune urmează să fie cumpărate de Consiliul Județean Cluj pentru care se vor plăti bani frumoși. Instituția spune că actualele scaune sunt „deteriorate” și este nevoie de noi scaune pentru „desfășurarea în bune condiții a ședințelor de consiliu și a conferințelor”. Reamintim că atât ședințele de Consiliu, cât și conferințele de presă, au loc online, de cel puțin 2 ani de zile.

Sala de conferinte de la Consiliul Județean. Sursa foto Facebook Alin Tișe

 

Cu toate că pandemia a trecut, la Consiliul Județean Cluj ședințele încă se țin online cu președintele Alin Tișe purtând mască într-o sală de consiliu goală, iar consilierii județeni intră și votează pe platforma Zoom. La fel și cu conferințele de presă. Jurnaliștii clujeni participă de luni bune la conferința de presă care se desfășoară tot online.


Citiți știrile monitorulcj.ro și pe Google News

Acum, instituția de pe Dorobanților caută să achiziționeze 3 tipuri de scaune pentru sala de conferință, pentru birouri și pentru vizitatori

Valoarea estimată totală a contractului este de 95.962 lei fără TVA, din care scaune sală conferință 82.362 lei fără TVA, scaune vizitator 6.150 lei și scaune birou 7.450 lei fără TVA.


„Prin achiziția acestor scaune se asigură baza materială pentru desfășurarea în bune condiții a ședințelor de consiliu, a conferințelor sau a altor activități specifice. Prin această procedură se urmărește achiziționarea a 96 de scaune. Scaunele cu care sunt dotate sălile de conferință sunt deterioarate și durata lor de funcționare este depășită și dorim desfășurarea în bune condiții a activității”, transmite instituția.

În acest sens, Consiliul Județean are și câteva cerințe despre cum să arate scaunele și cât de confortabile să fie.


Pentru sala de conferințe și pentru birourile instituției se vor cumpăra: 

  • 50 de scaune cu bază fixă: talpă oțel cromat cu protecție, tapițat integral cu piele naturală de culoare neagră, brațe din oțel cromat cu top tapițat care să suporte o greutate de 120 kilograme;
  • 6 scaune rotative: monoscoică lemn stratificat, rezistentă la încovoiere, tapițat integral cu piele naturală de culoare neagră, mecanism cu 5 poziții distincte și de reglare a șezutului pe înălțime, reglarea tensiunii oscilației în funcție de greutatea utilizatorului, brațe metalice cromate acoperite parțial cu piele, bază metalică, cromată, 5 brațe, greutate portată 120 de kilograme;
  • 30 scaune vizitator: scaun pentru diverse evenimente, șezut și spătar tapițat cu piele ecologică de cumoare neagră, fără brațe, sezut scaun, greutate maximă 120 kilograme;
  • 10 scaune birou: monoscoică lemn stratificat de fag sau mesteacăn, tapițat complet cu ecopiele de cumoare neagră, mecanism care permite reglarea scaunului pe înălțime și reglarea tensiunii oscilației în funcție de greutatea utilizatorului, greutate de 120 kilograme.

Consiliul Județean cere ca produsele să nu aibă defecte, să fie ambalate cu respectarea normelor în vigoare, iar furnizorul va fi responsabil pentru protejarea produselor pe timpul transportului și tot el va asigura montajul produselor.

CITEȘTE ȘI:

Ceartă pe scumpirea gunoaielor. „Baia Mare este mai curată decât Cluj-Napoca”. Emil Boc: „Consiliul Județean să nu ne pună în offside”

Există investitori...și nu prea. Va avea Consiliul Județean Cluj mai mult noroc cu Tetarom V?

Conferință internațională de aviație, organizată în premieră la Aeroportul Cluj

Ultimele Stiri
abonare newsletter