Actualitate

Transportul cu trenul ar putea deveni iar GRATUIT pentru studenți

Studenții s-ar putea bucura din nou de transport gratuit nelimitat cu trenul. De asemenea, locurile în tabere ar putea fi suplimentate.

Studenții ar putea să beneficieze din nou de transport gratuit cu trenul. Foto: Depositphotos.com Studenții ar putea să beneficieze din nou de transport gratuit cu trenul. Foto: Depositphotos.com

 

 


Studenții ar putea să beneficieze din nou de transport gratuit cu trenul.  Gabriela Firea, ministru al Familiei, Tineretului şi Egalităţii de Şanse, a avut o întâlnire cu reprezentanţii tinerilor din România, în cadrul căreia a discutat despre majorarea locurilor din tabere şi a anunţat că va propune revenirea gratuităţilor la transportul cu trenul, pentru studenţi.

Citiți știrile monitorulcj.ro și pe Google News

 


„Voi propune chiar să îndreptăm nedreptatea din ultimii doi ani când s-a renunţat la biletele gratuite la transportul cu trenul. Nu a fost nici un fel de pomană, iar tinerii ştiu bine cât de utilă a fost măsura. Nu am auzit reacţii, iar măsura nedreaptă a fost acceptată fără cuvinte multe. Toate discuţiile pe care le am cu tinerii au un singur scop: anul viitor să avem la minister un buget care să ne mulţumească pe toţi. Voi lupta să fie fonduri suficiente. La întâlnirea de astăzi au participat tinerii din conducerea Uniunii Studenţilor din România, Alianţei Naţionale a Organizaţiilor Studenţeşti din România şi colegii mei din minister”, a scris pe Facebook Gabriela Firea.

Mai multe locuri în tabere

În ce privește locurile în tabere, acestea ar putea fi majorate până la 3.500, față de 2.300 câte există în prezent


„Mi-aş fi dorit resurse şi pentru majorarea sumei pentru mesele zilnice din tabere care acum este 52 de lei/zi pentru fiecare student. Un pacient dintr-un spital sau un copil dintr-un centru de plasament mănâncă zilnic trei mese cu 22 lei, sumele fiind dublate în acest an de Guvern. Creştem şi numărul de serii, de la 4 la 6, o dată cu majorarea numărului de locuri”, a anunţat Firea.

Gabriela Firea a subliniat că reprezentaţii ministerului pe care îl conduce vor verifica toate firmele care câştigă contracte pentru taberele studenţeşti şi care trebuie să ofere exact ce au promis.


„Nu vreau ca studenţii care merg în tabere să mai fie cazaţi în condiţii proaste”, scrie Gabriela Firea.

Sursa foto: depositphotos.com

CITEȘTE ȘI:

POZA ZILEI. Un student de la UBB a intrat în sala de curs cu o roabă

abonare newsletter