Actualitate

POZA ZILEI. Un student de la UBB a intrat în sala de curs cu o roabă

Un student de la UBB a intrat în sala de curs cu o roabă, în ziua în care profesorii și studenții au fost îndemnați să lase gențile și rucsacurile acasă.

POZA ZILEI. Un student de la UBB a intrat în sala de curs cu o roabă / Sursă: Facebook - Dorin Spoaller POZA ZILEI. Un student de la UBB a intrat în sala de curs cu o roabă / Sursă: Facebook - Dorin Spoaller

 

 


De „No Backpack Day”, ziua în care studenții și profesorii au fost îndemnați să își lase gențile acasă, un student a intrat în sala de curs cu o roabă.

 


Acest lucru s-a întâmplat joi, la FSPAC - Facultatea de Științe Politice, Administrative și ale Comunicării din cadrul Universității Babeș-Bolyai Cluj-Napoca (UBB).

Dorin Spoaller, unul dintre profesorii de la FSPAC, a anunțat chiar pe Facebook că la cursul său un student a intrat cu o roabă, în amfiteatrul facultății:


„Astăzi m-am trezit la un curs cu o roabă în amfiteatru. O roabă. No backpack day la #fspac, așadar și-a lăsat geanta acasă și a venit cu laptop, carnețel, mapă etc în roabă”, a spus profesorul.

Alți studenți au venit cu valiza sau oala

Ziua fără rucsacuri a fost anunțată din 24 mai, când pe pagina de Facebook a facultății a apărut următorul mesaj:


„Dragi studenți,

În cadrul cursului de Event Planning organizat de colegul nostru, Paul Fărcaș, vă invităm la o zi fără backpacks. Joi, 26 mai 2022, începând cu ora 08.00 și terminând cândva pe la 16.30.


  • Acest eveniment presupune  o zi în care studenții și profesorii merg la facultate fără rucsacuri, genți, poșete, purtând toate cărțile, caietele și tot ce ar conține acestea, în mâini sau în pungi de plastic, coșuri de cumpărături, etc.
  • Organizăm acest eveniment pentru a crește gradul de conștientizare pentru milioanele de copii din întreaga lume care trebuie să meargă pe jos kilometri întregi la școală purtând cărțile și rechizitele școlare în mâini sau în pungi de plastic pentru că nu își permit un rucsac.
  • Astfel că invităm toți studenții și profesorii să găsească o alternativă cât mai unică și inedită pentru gențile sau poșetele cu care vin în mod normal la facultate”, se arată în postare.

Așa cum au cerut reprezentanții facultății, studenții au găsit alternative: unii dintre ei au venit cu valize, geamantane, plase sau chiar o oală, un blender sau un coș de cumpărături.

Studenții au găsit alternative pentru gențile și rucsacurile pe care le poartă de obicei la facultate / Foto: Kevin Szilagyi

CITEȘTE ȘI:

Studenții de la UTCN Cluj au construit un pod din SPAGHETE. Rezistă și la greutăți de 500 kg

Weekend-ul științific la Cluj-Napoca. Prima ediție a festivalului dedicat științei exacte creat de studenții Facultății de Fizică. VIDEO

Ultimele Stiri
abonare newsletter