Actualitate

Clujul, locul doi la numărul persoanelor care s-au autorecenzat. Peste 430.000 de chestionare, completate la nivelul județului

Perioada de autorecenzare se apropie de final. La nivelul județului Cluj s-au completat peste 430.000 de chestionare până în data de 22 mai, situând Clujul pe locul al doilea pe țară, după București.

Clujul rămâne în topul județelor cu cele mai multe persoane care s-au autorecenzat/FOTO - Facebook/Municipiul Cluj-Napoca Clujul rămâne în topul județelor cu cele mai multe persoane care s-au autorecenzat/FOTO - Facebook/Municipiul Cluj-Napoca

 

Situația chestionarelor de recenzare completate este foarte bună, Clujul depășind rata națională de autorecenzare cu un procent de aproape 61% raportat la populația estimată la 1 decembrie 2021, fiind pe locul al doilea la nivel național în ceea ce privește numărul total de chestionare completate, după municipiul București.


 

În perioada 14 martie - 22 mai 2022, la nivelul județului, s-a completat un număr total de 433.609 situând județul Cluj pe locul 2 la nivel național, după municipiul București. Din numărul total de chestionare completate la nivelul județului, 63.7% sunt reprezentate din mediul urban (275.972 chestionare) și 36.3% din mediul rural (157.637 chestionare).


 

Citiți știrile monitorulcj.ro și pe Google News

 


Raportat la metoda de completare a chestionarului de recensământ, un procent de aproximativ 63,6% aparține populației care s-a autorecenzat individual din confortul propriu și 36,4% populației care s-a autorecenzat cu sprijinul unui recenzor ARA.

Care este situația pe județ?

Situația în mediul urban se prezintă astfel: cele mai multe chestionare completate au fost la nivelul municipiului Cluj-Napoca într-un total de 201.672 chestionare, urmat de municipiul Turda cu 23.539 chestionare, municipiul Dej cu 20.690 chestionare, municipiul Câmpia Turzii cu 13.176 chestionare, municipiul Gherla cu 12.270 chestionare, și orașul Huedin cu 4.625 chestionare completate. 


În ceea ce privește mediul rural, primele cinci unități administrativ teritoriale din punct de vedere al numărului de chestionare completate sunt următoarele: comuna Florești care depășește numărul de chestionare completate în mediul urban, după municipiul Cluj-Napoca, cu un total de 36.802 chestionare, Apahida cu un număr total de 10.807 chestionare, Baciu cu 8.891 chestionare, Gilău cu 4.436 chestionare și Mihai Viteazu cu 3.868 chestionare completate. 

Referitor la situația raportată în funcție de numărul populației estimată la 1 decembrie 2021, unitățile administrativ teritoriale cu cel mai procentaj al autorecenzării sunt: comuna Sâncraiu cu 100%, Jichișu de Jos cu 96%, Buza 95%, Ceanu Mare cu 92% și Căpușu Mare cu 86%.


Etapa de autorecenzare s-a prelungit cu încă două săptămâni, până în 27 mai 2022, perioadă în care toți cetățenii pot să completeze chestionarele online fie individual din confortul propriu, fie asistați de către un recenzor în spațiile special amenajate de către primării. 

Odată cu prelungirea etapei de autorecenzare și autorecenzare asistată, etapa de colectarea a datelor din teren s-a modificat. Vizitele la domiciliu pentru efectuarea interviurilor față-în-față de către un recenzor se vor desfășura începând cu data de 31 mai 2022.

 

CITEȘTE ȘI:

Clujul a depășit rata națională de autorecenzare. Floreștiul, peste numărul de chestionare completate în mediul urban

De ce e important să ne recenzăm? Viceprimarul Dan Tarcea: „În primul rând, există o componentă financiară”

abonare newsletter