Actualitate

Clujul a depășit rata națională de autorecenzare. Floreștiul, peste numărul de chestionare completate în mediul urban

În municipiul Cluj-Napoca au fost completate un total de 187.951 chestionare de autorecenzare. Au mai rămas doar câteva zile pentru completarea chestionarelor online.

Clujul a depășit rata națională de autorecenzare. Floreștiul depășește numărul de chestionare completate în mediul urban Clujul a depășit rata națională de autorecenzare. Floreștiul depășește numărul de chestionare completate în mediul urban

 

 


Situația chestionarelor de recenzare completate este foarte bună, Clujul depășind rata națională de autorecenzare cu un procent de aproape 57% raportat la populația estimată la 1 decembrie 2021, fiind pe locul al doilea la nivel național în ceea ce privește numărul total de chestionare completate, după municipiul București.

 


Astfel,  în perioada 14 martie-15 mai 2022, la nivelul județului, s-a completat un număr total de 403.131 chestionare atât direct de către populație, cât și asistat de către recenzorii din punctele de lucru ARA.

Citiți știrile monitorulcj.ro și pe Google News

Din numărul total de chestionare completate la nivelul județului, aproape 64% au fost completate în mediul urban (256.688 chestionare) și 36% în mediul rural (146.443 chestionare).


Localitățile „campioane” la autorecenzare

Situația în mediul urban se prezintă astfel: cele mai multe chestionare completate au fost la nivelul municipiului Cluj-Napoca într-un total de 187.951 chestionare, urmat de municipiul Turda cu 21.449 chestionare, municipiul Dej cu 19.374 chestionare, municipiul Câmpia Turzii cu 12.259 chestionare, municipiul Gherla cu 11.404 chestionare, și orașul Huedin cu 4.251 chestionare completate. 

În ceea ce privește mediul rural, primele cinci unități administrativ teritoriale din punct de vedere al numărului de chestionare completate sunt următoarele: comuna Florești care depășește numărul de chestionare completate în mediul urban, după municipiul Cluj-Napoca, cu un total de 34.103 chestionare, Apahida cu un număr total de 9.916 chestionare, Baciu cu 8.204 chestionare, Gilău cu 4.104 chestionare și Mihai Viteazu cu 3.708 chestionare completate.


Referitor la situația raportată în funcție de numărul populației estimat la 1 decembrie 2021, unitățile administrativ teritoriale cu cel mai procentaj al autorecenzării sunt: comuna Sâncraiu cu 100%, Jichișu de Jos cu 95%, Buza cu aproape 94%, Ceanu Mare cu aproape 86%, Luna cu aproape 84% și Căpușu Mare cu aproape 81%. 

Din totalul de chestionare completate, până la data de 14 mai, un procent de aproximativ 64% aparține populației care s-a autorecenzat individual din confortul propriu și 36% populației care s-a autorecenzat cu sprijinul unui recenzor ARA.


Etapa de autorecenzare s-a prelungit cu încă două săptămâni, până în 27 mai 2022, perioadă în care toți cetățenii pot să completeze chestionarele online fie individual din confortul propriu, fie asistați de către un recenzor în spațiile special amenajate de către primării. 

Odată cu prelungirea etapei de autorecenzare și autorecenzare asistată, etapa de colectarea a datelor din teren s-a modificat. Vizitele la domiciliu pentru efectuarea interviurilor față-în-față de către un recenzor se vor desfășura începând cu data de 31 mai 2022.

CITEȘTE ȘI:

O nouă etapă de recensământ, din 16 mai! Florești, în topul localităților din mediul rural cu cele mai multe persoane recenzate

Ultimele Stiri
abonare newsletter