Actualitate

Alin Tișe, atac neinspirat către Universitatea Cluj? „Fără ipocrizie, vrem două echipe sau o singură forță fotbalistică de Champions League?

Alin Tișe, președintele Consiliului Județean, pare a lansa un atac asupra echipei de fotbal Universitatea Cluj, după câștigarea unui nou titlu de către rivala CFR. Reamintim că insituția are în subordine Cluj Arena, unde echipa Universității își desfășoară meciurile.

Alin Tișe pe Cluj Arena

 

Alin Tișe, președintele Consiliului Județean, propune schimbarea legislației în România în sensul în care o insituție publică să poată finanța un club privat. Mai mult, Tișe lansează o provocare clujenilor și o posibilă temă de dezbatere: o echipă sau două de fotbal?


Citiți știrile monitorulcj.ro și pe Google News

„Felicitări echipei, antrenorului, întregului staff, dar și patronilor și finanțatorilor acestui club care în ultimii cinci ani au făcut cinste Clujului și clujenilor. Este doar meritul vostru, în totalitate. Regret că legislația din România nu permite finanțarea unei echipe de fotbal, chiar private, dacă acest lucru este dorit de către comunitate. Dincolo de simpatiile fiecărui clujean, dincolo de vorbele spuse de unii sau de alții, rămân, peste toate, performanța și valoarea voastră demonstrate”, a transmis prșeedintele CJ Cluj.

În mesajul său, președintele CJ Cluj lasă să se înțeleagă că județul ar merita o singură echipă, care ajutată, ar putea ajunge să câștige Champions League.


„Cred că a sosit momentul ca la nivelul Clujului să abordăm matur și responsabil susținerea sportului, în general, și a fotbalului, în special. Cred că a sosit momentul să ne întrebăm dacă județul Cluj nu ar putea avea o echipă de Champions League și care, în câțiva ani, să poată câștiga această competiție. Să ne întrebăm dacă acest județ poate susține două echipe care să facă performanță sau se impune o abordare pragmatică, fără ipocrizie, în care comunitatea clujeană să investească într-o singură forță fotbalistică care să poată câștiga Champions League. Să ne întrebăm dacă nu putem pune împreună, în comun, întreaga infrastructură sportivă și cu resursele acestei comunități – private/publice să ajungem în vârf. Cred că vom putea ajunge la această performanță deplină când vom aborda responsabil, fără patimă și fără ipocrizie, acest subiect și ne vom stabili ținte mărețe pe care această comunitate să le susțină. Nu știu dacă suntem pregătiți cu toții să facem acest lucru și dacă raționamentele de diverse forme nu ne împiedică. Cred însă că, dincolo de toate astea, Clujul poate avea performanță europeană la nivelul cel mai înalt doar dacă întreaga comunitate devine parte la un proiect matur, responsabil și în interesul nostru local. Ar fi un proiect unic pentru România. Știu că voi avea nenumărate opinii, critici, poate chiar susțineri ale acestui mesaj. Chiar și asta ar fi un câștig foarte mare întrucât asumăm public, fără ipocrizie, o discuție aplicată despre cum putem noi ca și comunitate clujeană să câștigam Champions League”, a transmis Tișe.

CITEȘTE ȘI:

Alin Tișe a semnat contractul pentru închirierea stadionului Cluj Arena pentru festivalul UNTOLD 2021

Emil Boc, scrisoare de felicitare către CFR Cluj. „Respect campionilor și întregii echipe”

5 la rând! CFR Cluj o învinge pe Univ. Craiova și obține un nou titlu de CAMPIOANĂ

Ultimele Stiri
abonare newsletter