Actualitate

Infractor periculos, găsit în Florești! Ar fi condus o rețea de trafic de persoane uriașă

Polițiștii clujeni au prins zilele trecute un infractor deosebit de periculos, care ar fi condus o rețea de trafic de persoane în ultimii ani.

Mai multe persoane din rețeaua condusă de românul de 28 de ani au fost ridicate. FOTO: Poliția de Frontieră Mai multe persoane din rețeaua condusă de românul de 28 de ani au fost ridicate. FOTO: Poliția de Frontieră


Bărbatul de 28 de ani a fost prins în Florești, fiind dat în urmărire generală în Austria. Tânărul a fost capturat în localitatea clujeană, după ce ar fi încercat să doarmă în mașina unei femei. 

Citiți știrile monitorulcj.ro și pe Google News

Polițiștii chemați la fața locului au descoperit ulterior că acesta era dat în urmărire, după ce ar fi coordonat o rețea care se ocupa de trafic de persoane.  Gruparea condusă de român ar fi adus ilegal în Europa peste 36.000 de sirieni, irakieni, indieni și alți străini.


Acesta a fost condamnat în România, la 6 ani de închisoare, pentru infracțiunile de conducerea unui vehicul fără permis de conducere și uz de fals. Ulterior, autoritățile din Austria și Ungaria au emis 2 mandate de arestare preventivă, pentru trafic de migranți.

„În urma probatoriului administrat, autorităţile statului Austria au emis mai multe mandate de arestare preventivă, inclusiv faţă de cetăţeni români. Astfel, la 04.05.2022, suspectul principal şi coordonatorul grupării a fost reţinut la Floreşti, judeţul Cluj, de către poliţişti din cadrul Poliţiei Române. În data de 06.05.2022 a fost depistat de către poliţiştii de frontieră pe raza localităţii Sighetu Marmaţiei un alt membru al grupării, la care ulterior a fost pus în executare un mandat de percheziţie domiciliară. La domiciliul acestuia au fost identificate un număr de 27 autoturisme despre care există suspiciunea rezonabilă că au fost folosite la transportul migranţilor pe teritoriul statelor Ungaria şi Austria", se arată în comunicatul ITPF Sighetu Marmaţiei. 


Gruparea condusă de bărbatul de 28 de ani cerea în jur de 4.000 de euro pentru fiecare persoană adusă în Europa, iar sumele obținute din această activitate ar fi depășit 150 de milioane de euro.

CITEȘTE ȘI:

Urmărit internațional, depistat la Cluj. Bărbatului i s-a făcut dosar penal pentru că s-a dat drept altcineva

Urmărit internațional, prins de polițiști în Florești. Avea 3 mandate de arestare

abonare newsletter