Actualitate

Salvamontiștii clujeni au intervenit la peste 160 de cazuri în sezonul de iarnă

Salvamontiștii clujeni au intervenit în perioada decembrie 2021-aprilie 2022 la 168 de cazuri. Dintre aceste cazuri, 48 au fost predate echipajelor SMURD sau ambulanței.

48 de cazuri au fost predate echipajelor SMURD sau ambulanței 48 de cazuri au fost predate echipajelor SMURD sau ambulanței

 

Serviciul Public Județean Salvamont-Salvaspeo Cluj a prezentat forului tutelar, Consiliul Județean, la finalul sezonului de practicare a sporturilor de iarnă, situația intervențiilor efectuate în intervalul decembrie 2021 - aprilie 2022. 


 

Astfel, nu mai puțin de 168 de turiști au avut nevoie în această perioadă de serviciile salvamontiștilor clujeni, în scădere cu circa 10% față de perioada similară din urmă cu un an.


 

Citiți știrile monitorulcj.ro și pe Google News

 


Marea majoritate a intervențiilor salvatorilor, în urma celor 162 de solicitări, au avut loc pe pârtiile de schi din cele patru zone amenajate din județ: Băișoara, Buscat, Mărișel și Feleacu. 

Din cele 168 de cazuri la care s-a intervenit, 48 au fost predate echipajelor SMURD ori ambulanței. Numărul persoanelor accidentate predate echipajelor medicale a fost, însă, de circa două ori și jumătate mai mare decât în sezonul de iarnă precedent.


Cea mai „intensă” lună din punct de vedere al intervențiilor a fost, ca în fiecare an, ianuarie, când s-au înregistrat o treime din numărul total al cazurilor.

 

CITEȘTE ȘI:

89 de persoane au fost salvate în ultimele 24 de ore de echipajele Salvamont. Au fost înregistrate apeluri și pentru Salvamont Cluj

Salvamontiștii clujeni, zeci de intervenții în vacanța de iarnă - FOTO

Aproape 20 de accidentări pe pârtiile din Cluj, în weekend-ul prelungit. Ce recomandă salvamontiștii pentru prevenirea incidentelor?

abonare newsletter