Actualitate

Italian de 75 de ani, stabilit la Cluj, „căsătorit” cu o fată de 13 ani! Procurorii l-au acuzat de „act sexual cu un minor”

Un intalian în vârstă de 75 de ani, stabilit la Cluj, este „căsătorit” cu o minoră de 13 ani. Procurorii l-au acuzat pe acesta de „act sexual cu un minor” și nu de viol.

Italian de 75 de ani, stabilit la Cluj, „căsătorit” cu o fată de 13 ani! Procurorii l-au acuzat de „act sexual cu un minor” Italian de 75 de ani, stabilit la Cluj, „căsătorit” cu o fată de 13 ani! Procurorii l-au acuzat de „act sexual cu un minor”

 

 


Gianfranco G., zis Franco, locuia în casa fostei sale soții dintr-o comună din Cluj, în 2020, când a cunoscut-o pe Livia, o minoră pe  care fratele său, Zoro G., a dus-o în casa italianului, scrie libertatea.ro.

 


De atunci, minora s-a mutat la Franco și cei doi au început „o relație de concubinaj”, precizează DIICOT. Bărbatul a început în 2021 să posteze pe Facebook poze cu fata de 13 ani în casă sau în mașină, după care a organizat o petrecere de nuntă și i-a oferit un inel.

 


Citiți știrile monitorulcj.ro și pe Google News
 

 

Conform sursei citate, abuzul sexual s-a desfășurat timp de șase luni, până în luna iunie a anului 2021, când minora a plecat în Timișoara la sora sa. Însă, italianul a adus-o înapoi la el acasă, moment din care Livia a refuzat relațiile sexuale cu acesta, „fără să fie forțată să le întrețină din nou”, potrivit judecătorului de la Tribunalul Cluj.


Judecătorul a decis luna trecută ca bărbatul să fie cercetat în arest la domiciliu: „Va împlini în luna martie 76 de ani, starea lui de sănătate este relativ precară, iar în detenție se pare că nu primește medicamentele necesare ținerii sub control a bolilor de care suferă”, a motivat judecătorul.

Ministerul Justiției susține că astfel de cazuri sunt „excepționale/extreme” și că „vârsta consimţământului sexual” n-ar trebui să fie impusă prin lege deoarece „organul judiciar, fiind cel mai bine poziționat, e singurul în măsură să determine dacă minorul avea discernământ”.


Scuza agresorului a fost: „Am căzut în ispită”

Citește mai multe pe libertatea.ro

CITEȘTE ȘI:

Fosta amantă a unui bărbat, condamnată de CA Cluj pentru hărțuirea soției. A sunat-o de sute de ori

Un bărbat împarte copiilor energizante și bani, pe stradă în Cluj-Napoca: „Mi se pare exagerat”

Ultimele Stiri
abonare newsletter