Actualitate

Convoaiele americane cu tehnică militară traversează România. Când vor ajunge la Baza Militară Mihail Kogălniceanu? FOTO/VIDEO

Un convoi militar impresionant a intrat miercuri seara în România, prin punctul de trecere a frontierei Nădlac. Militarii americani detaşaţi din Germania se deplasează la Baza Militară Mihail Kogălniceanu, însoţiţi de Poliţia Militară Română.

 

 


Strykers și vehicule de sprijin de luptă s-au aliniat miercuri, 9 februarie, pe aerodromul Armatei, în timp ce aproximativ 1.000 de militari americani se pregăteau să se îndrepte în România pentru o desfășurare deschisă menită să-i liniștească pe aliații îngrijorați de acumularea militară a Rusiei în jurul Ucrainei.

Vezi VIDEO AICI.


 

Citiți știrile monitorulcj.ro și pe Google News

 


Autovehiculele din compunerea coloanei, însoțite de autospeciale ale Poliției Militare, s-au deplasat, după trecerea frontierei de stat, pe ruta Arad – Deva – Sibiu – Râmnicu Vâlcea – Pitești – București  – Mihail Kogălniceanu (Constanţa).

Convoiul format din transportoare blindate şi echipamente militare a avut culoar special de trecere la frontieră, iar camioanele s-au oprit într-o parcare din punctul de frontieră.


Detaşamentul american care va staţiona în ţara noastră va purta denumirea Task Force (TF) Cougar şi va fi constituit, în principal, din militari ai Batalionului 2 (2nd Squadron) / Regimentul 2 Cavalerie. Militarii americani vor acţiona cu transportoare blindate Stryker, la care se vor adăuga militari cu alte specialităţi din cadrul batalioanelor regimentului (artilerie, geniu, structuri de sprijin etc).

MApN a informat că restul tehnicii de luptă, precum şi militarii acestui batalion vor sosi în România în perioada imediat următoare.


„Ca parte a efortului nostru mai amplu de a ne demonstra angajamentul faţă de aliaţii NATO şi de a descuraja agresiunea din partea Rusiei, Statele Unite repoziţionează în România un batalion Stryker de aproximativ 1.000 de militari americani, aflaţi deja în teatrul de operaţiuni din Europa. 

Regimentul 2 Cavalerie (infanterie mecanizată), unitate mecanizată staţionată la baza Vilseck din Germania, va disloca o unitate de forţe armate întrunite, dotate cu vehicule de luptă blindate pe roţi, pentru a descuraja agresiunea şi a consolida capabilităţile de apărare în statele aliate din prima linie, în această perioadă de risc sporit. Aceste forţe vin în completarea celor peste 900 de militari americani care se află deja în România în cadrul sistemului obişnuit de rotaţie”, arată o informare a ministerului american al Apărării.

MApN transmite că, potrivit estimărilor, prima coloană poate ajunge la Mihail Kogălniceanu vineri, între orele 5 şi 6 dimineaţa.

 

CITEȘTE ȘI:

Propaganda și dezinformarea, „armele” Rusiei. Populația țării, făcută să creadă că NATO e inamicul

abonare newsletter