Actualitate

ALERTĂ METEO! Cod ROȘU de vânt puternic și ninsori viscolite în zona de munte din Cluj. Rafale de vânt de 135 km/h la altitudini mari

Meteorologii au anunțat un cod roșu de viscol puternic, vânt puternic, zăpadă puternic troienită și vizibilitate redusă spre 0 m, în zona montană din județul Cluj la altitudini mari.

ALERTĂ METEO! COD ROȘU de vânt puternic și ninsori viscolite în zona de munte din Cluj. Rafale de vânt de 135 km/h la altitudini mari

 

ANM a emis o alertă Cod Roșu pentru zona de munte a județului Cluj, la peste 1.800 de metri.


 

Avertizarea COD ROȘU de viscol puternic, intensificări ale vântului cu rafale care vor depăși 125...135 km/h, zăpadă puternic troienită și vizibilitate redusă spre 0 m este valabilă până luni, 17 ianuarie, la ora 22:00.


Reamintim că județul Cluj se află și sub o avertizare cod portocaliu de vreme rea până marți dimineața.

La munte vor fi rafale de 80-110 km/h, iar în Moldova, Transilvania și sudul Olteniei viteza vântului va atinge 65-70 km/h și pe arii restrânse 80 km/h. În celelalte regiuni vor fi intensificări locale și temporare îndeosebi spre seară și în prima parte a nopții de luni spre marți, cu viteze în general de 55-65 km/h.


În zona de munte va ninge viscolit, local moderat cantitativ, îndeosebi la peste 1700 m, unde vizibilitatea se va reduce semnificativ. Ninsori viscolite se vor semnala local și în jumătatea nordică a teritoriului.

De asemenea, până marți la ora 8.00, în zona înaltă a Carpaților Meridionali și de Curbură și local în Carpații Occidentali și în nordul Carpaților Orientali, vântul va sufla tare, cu rafale de peste 110-140 km/h. Va ninge viscolit, local mai abundent (15-25 l/mp), vizibilitatea va fi foarte redusă, iar zăpada troienită.


 

CITEȘTE ȘI:

Avertizare COD PORTOCALIU de vânt în Cluj. Va ninge viscolit, iar vizibilitatea în trafic este afectată

Ultimele Stiri
abonare newsletter