Actualitate

Avertizare COD PORTOCALIU de vânt în Cluj. Va ninge viscolit, iar vizibilitatea în trafic este afectată

Clujul se află sub o avertizare cod portocaliu de vreme rea până marți dimineața. Vânt puternic și ninsoare viscolită, anunțate de meteorologi.

Cod portocaliu de vreme rea în județul Cluj.

 

 


Din seara zilei de luni și până în dimineața zilei de marți, vântul va prezenta intensificări în cea mai mare parte a țării.

 


La munte vor fi rafale de 80-110 km/h, iar în Moldova, Transilvania și sudul Olteniei viteza vântului va atinge 65-70 km/h și pe arii restrânse 80 km/h. În celelalte regiuni vor fi intensificări locale și temporare îndeosebi spre seară și în prima parte a nopții de luni spre marți, cu viteze în general de 55-65 km/h.

În zona de munte va ninge viscolit, local moderat cantitativ, îndeosebi la peste 1700 m, unde vizibilitatea se va reduce semnificativ. Ninsori viscolite se vor semnala local și în jumătatea nordică a teritoriului.


De asemenea, până marți la ora 8.00, în zona înaltă a Carpaților Meridionali și de Curbură și local în Carpații Occidentali și în nordul Carpaților Orientali, vântul va sufla tare, cu rafale de peste 110-140 km/h. Va ninge viscolit, local mai abundent (15-25 l/mp), vizibilitatea va fi foarte redusă, iar zăpada troienită.

CITEȘTE ȘI:

9 incendii în 48 de ore la Cluj. Pompierii recomandă prudență în situațiile de criză

Ultimele Stiri
abonare newsletter