Actualitate

Masca medicală sau FFP2, OBLIGATORIE în toate spațiile publice, inclusiv în aer liber. Măsura intră în vigoare de sâmbătă

Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă a adoptat în şedinţa de miercuri hotărârea privind propunerea prelungirii stării de alertă şi a măsurilor pentru combaterea pandemiei de COVID-19.

Masca, obligatorie și în aer liber. Masca, obligatorie și în aer liber.

 

 


Măsurile propuse astăzi de CNSU trebuie adoptate de Guvern, care se va reuni astăzi într-o ședință oficială la ora 11:00.

 


Conform hotărârii, „se propune menţinerea obligativităţii purtării măştii de protecţie doar tip medical sau FFP2, astfel încât să acopere gura şi nasul, în toate spaţiile publice închise şi deschise, în condiţiile stabilite prin ordinul comun al ministrului Sănătăţii şi al ministrului Afacerilor Interne”.

Vor fi exceptate de la această măsură următoarele categorii de persoane:


- copiii cu vârsta mai mică de 5 ani;
- persoanele care sunt singure în birou;
- prezentatorii TV şi invitaţii acestora, cu condiţia respectării distanţei de 3 metri între persoane;
- reprezentanţii cultelor religioase, în timpul slujbelor, cu condiţia respectării distanţei de 3 metri între persoane;
- vorbitorii aflaţi în spaţii închise sau deschise, cu condiţia respectării distanţei de minimum 3 metri între aceştia şi oricare din celelalte persoane din public;
- persoanele care desfăşoară activităţi fizice intense şi/sau în condiţii de muncă solicitante (temperaturi ridicate, umiditate crescută etc.) sau activităţi sportive.

CITEȘTE ȘI:

Ce diferență este între măștile medicinale și cele FPP2? Care protejează mai bine? Uite de ce insistă autoritățile pentru purtarea acestor măști!

abonare newsletter