Actualitate

Cristi Danileț a dat în judecată statul român la CEDO, după ce a fost sancționat pentru postări pe Facebook din 2019

Judecătorul clujean Cristi Danileț a dat în judecată statul român la CEDO după ce a fost sancționat pentru niște postări publicate pe Facebook în anul 2019.

Cristi Danileț a dat în judecată statul român la CEDO, după ce a fost sancționat pentru postări pe Facebook din 2019 Cristi Danileț a dat în judecată statul român la CEDO, după ce a fost sancționat pentru postări pe Facebook din 2019

 

 


Cristi Danileț a fost sancționat disciplinar fiindcă a postat pe Facebook critici legate de asaltul PSD asupra statului de drept, potrivit g4media.ro.

 


„În România nu se recunoaște ca magistrații au libertate de exprimare. Au fost urmăriți procurori pentru proteste, judecători pentru interviuri, magistrați pentru postări în social media privind profesia sau viața privată. Vreau ca CEDO să spună clar care sunt limitele libertății de exprimare pentru judecătorii români pentru a se să evita acțiuni șicanatorii și orice forme de hărțuire, cum s-a întâmplat în Ungaria, Polonia, Bulgaria. Magistrații sunt oameni înainte de toate și au drepturi ca orice alți cetățeni”, a spus judecătorul Cristi Danileț pentru sursa citată.

Judecătorul clujean consideră că sancțiunea disciplinară a fost o ingerință în libertatea de exprimare, în condițiile în care postările sale au vizat dezbateri de interes general.


De asemenea, sancțiunea i-a lezat reputația profesională și a avut un impact negativ asupra carierei sale.

Judecătorul a fost sancționat pentru „manifestări care aduc atingere onoarei sau probităţii profesionale ori prestigiului justiţiei, săvârşite în afara exercitării atribuţiilor de serviciu”.

CITEȘTE ȘI:

Cristi Danileț, exclus din magistratură pentru postările de pe rețelele de socializare. Cum se apără judecătorul din Cluj?

Emil Boc, alături de judecătorul Cristi Danileț: „Mi s-a părut un exces de măsură din partea CSM”

abonare newsletter