Actualitate

Guvernul aprobă formularul de localizare la intrarea în ţară. Nicolae Ciucă: „Este necesar pentru protejarea sănătății noastre și a celor apropiați”

Guvernul va aproba miercuri Formularul de Localizare a Pasagerilor, document care se va aplica din 20 decembrie. Formularul va trebui completat de toate persoanele care intră în România.

Guvernul aprobă formularul de localizare la intrarea în ţară. Nicolae Ciucă: „Este necesar pentru protejarea sănătății noastre și a celor apropiați” Guvernul aprobă formularul de localizare la intrarea în ţară. Nicolae Ciucă: „Este necesar pentru protejarea sănătății noastre și a celor apropiați”

 

Nicolae Ciucă a declarat miercuri, la începutul şedinţei de guvern, că Executivul urmează să aprobe Ordonanţa de Urgenţă privind implementarea formularului de intrare în România pentru pasageri.


Conform proiectului de OUG, începând cu data de 20 decembrie, persoanele care intră în ţară trebuie să completeze formularul digital, un document utilizat deja în alte 18 state membre UE.

„Astăzi vom aproba formularul de intrare în România, prin proiectul de OUG pentru implementarea formularului de intrare în România pentru pasageri. Astfel, începând cu 20 decembrie, persoanele care vin în ţara noastră trebuie să completeze formularul digital de intrare în ţară, document utilizat deja la nivelul a 18 state din Uniunea Europeană. Noua tulpină SARS-CoV-2 şi situaţia epidemiologică din ţară impun măsuri de protecţie cât mai eficiente în România, mai ales acum, când se apropie sărbătorile de iarnă”, a declarat Nicolae Ciucă.

Potrivit acestuia, documentul va permite eficientizarea anchetelor epidemiologice şi măsurile de protecţie a populaţiei. Ciucă a menţionat că formularul va putea fi completat electronic. El va fi prezentat, la intrarea în ţară, personalului autorizat din punctele de trecere a frontierei. Datele completate în formular vor fi accesate doar de către angajaţii autorizaţi ai Direcţiilor de Sănătate Publică şi vor putea fi folosite strict cu scopul desfăşurării anchetelor epidemiologice. Acest formular trebuie completat de toate persoanele care intră în România.

„Direcţiile de sănătate publică vor putea identifica şi lua legătura mai uşor cu persoanele care au intrat în contact, în timpul călătoriei, cu un cetăţean infectat cu SARS-CoV-2. Formularul digital de intrare în România este dezvoltat de Serviciul de Telecomunicaţii Speciale şi trebuie completat de toate persoanele care intră în România şi călătoresc cu avionul, trenul, mijloacele de transport pentru persoane, rutiere sau navale”, a transmis Nicolae Ciucă.

Formularul va fi disponibil AICI, din 20 decembrie 2021.

CITEȘTE ȘI:

Tinerii, cei mai afectați de noua tulpină Covid-19. Epidemiolog: „Omicron se mișcă mai repede în Europa decât în Africa de Sud”

Ultimele Stiri
abonare newsletter