Actualitate

S-a redeschis circulația pe podul peste Arieș din Turda! FOTO

Circulația pe podul peste Arieș din Turda a fost redeschisă luni, 13 decembrie, la ora 18.00, cu o lună mai devreme față de termen.

Circulația pe podul din Turda, redeschisă. Circulația pe podul din Turda, redeschisă.

Anunțul a fost făcut de deputatul USR PLUS Viorel Băltărețu, care a postat pe rețelele de socializare și câteva imagini care surprind reluarea circulației pe pod.

Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere a anunțat săptămâna trecută, joi, că se redeschide traficul pe podul peste râul Arieș la Turda pe DN1, km 444+840, cu o lună mai devreme față de termenul contractual prevăzut, deși vremea ploioasă a creat dificultăți în derularea lucrărilor.


Conform graficului de execuție aprobat de Supervizor, termenul contractual de finalizare era 12.01.2022. Valoarea contractului a fost de 6.682.073,00 lei fără TVA.

Reamintim că în data de 25.03.2021 circulația pe pod a fost închisă și deviată pentru executarea lucrărilor de reparații.


Circulația, îngreunată din cauza lucrărilor la pod

Lucrările la podul peste Arieș au generat îngreunarea circulației în localitatea Turda, după începerea lucrărilor de reconstrucție formându-se cozi kilometrice de mașini, care uneori începeau din centru și se terminau pe autostradă.

Direcția Regională de Drumuri și Poduri Cluj anunța în iulie că au loc lucrări de reparații pe DN 1, km 444+840, la podul peste râul Arieș, fiind efectuate atunci lucrări de cămășuire elevație pilă și armare/turnare riglăs. Conform DRDP Cluj, lucrările erau în grafic încă de atunci.


În luna mai, lucrările la podul peste râul Arieș din municipiul Turda au fost întrerupte, proiectul fiind în acea perioadă întârziat cu mai bine de două săptămâni. Deputatul USR-PLUS Viorel Băltărețu explica atunci că deși lucrările au fost întrerupte pentru mai bine de două săptămâni, podul peste Arieș ar putea fi totuși gata la timp.

CITEȘTE ȘI:

Un șofer RUPT de beat, prins la volan în centrul Clujului. Avea 1,32 mg/l alcool pur în aerul expirat și a lovit o altă mașină

Ultimele Stiri
abonare newsletter