Ştiri din Transilvania

Se închide podul peste râul Arieș, Turda, de luni! Circulația, deviată pe două străzi

Podul peste râul Arieș de la ieșirea din Turda se închide deoarece încep lucrările de reabilitare luni. Circulația va fi deviată pe două străzi.

 

 


Luni, 22 martie, se dă startul lucrărilor de reabilitare a podului peste râul Arieș, aflat pe DN1, la ieșirea din Turda spre Alba Iulia.

 


Viorel Băltărețu, deputat USR-PLUS, a anunțat pe Facebook că odată cu începerea lucrărilor de reabilitare a podului, circulația va fi restricționată în zonă și va fi deviată pe strada Armatei și strada 22 Decembrie. Deși lucrările trebuiau începute mai devreme, acest lucru nu a fost posibil având în vedere că și pe strada 22 Decembrie se efectuează lucrări de reabilitare.

Podul peste râul Arieș se afla într-o stare de degradare. Chiar și expertul tehnic recomandă închiderea traficului pe pod.


„La sesizarea mai multor cetățeni în ce privește starea podului, am solicitat oficial de la DRDP Cluj o informare asupra termenului de demarare a lucrărilor de reabilitare. Pe lângă alte documente, am primit și copia răspunsului expertului tehnic din data de 5 martie 2021, iar răspunsul a fost unul îngrijorător: pe pod este prevăzut în mod expres ca «circulația rutieră să se efectueze doar pentru un șir de vehicule, în axul podului», cu recomandarea fermă pentru «închiderea traficului pe pod»”, a scris deputatul.

Șoferii vor folosi traseul alternativ până în data de 22 decembrie 2021, cel târziu.

Ultimele Stiri
abonare newsletter