Actualitate

Un clujean a obținut aproape 250.000 lei de la APIA. A încasat bani pe terenuri care nu îi aparțineau

Procurorii DNA au trimis în judecată un clujean care ar fi încasat de la Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură aproape 250.000 de lei pentru terenuri care nu îi aparțineau.

Un clujean a obținut aproape 250.000 de lei la APIA. A încasat bani pe terenuri care nu îi aparțineau

 

 


Potrivit anchetatorilor, în perioada 2011-2013 bărbatul a depus la APIA mai multe documente în care erau consemnate date despre anumite terenuri pe care nu le deținea în realitate.

„Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Cluj au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a unui inculpat, persoană fizică, pentru săvârșirea infracțiunii de folosirea sau prezentarea cu rea-credință de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obținerea pe nedrept de fonduri europene, în formă continuată.


În rechizitoriul întocmit, procurorii au reținut următoarea stare de fapt:

În perioada 2011-2013, inculpatul ar fi depus la Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (A.P.I.A.), mai multe documente (adeverințe și tabele centralizatoare) în care erau consemnate date false în scopul de a obține în mod injust sume de bani în cadrul schemelor de plată unică, pentru suprafețe de teren pe care nu le deținea în realitate.


Prin aceste demersuri, inculpatul ar fi obținut pe nedrept fonduri nerambursabile în cuantum total de 247.790 lei.

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură s-a constituit parte civilă. Dosarul a fost trimis spre judecare la Tribunalul Cluj”, au transmis reprezentanții Direcției Naționale Anticorupție.

abonare newsletter