Actualitate

Lucrările la podul peste Arieș din Turda, pe ultima sută de metri: „Dacă vremea e bună, săptămâna viitoare podul va fi dat în folosință”

Inaugurarea podului peste Arieș din Turda se apropie cu pași repezi, anunță deputatul USR-PLUS Viorel Băltărețu.

Lucrările la podul peste Arieș din Turda, pe ultima sută de metri Lucrările la podul peste Arieș din Turda, pe ultima sută de metri

 

Deputatul USR-PLUS, Viorel Băltărețu, a avut o nouă ședință în care s-au analizat împreună cu constructorul podului peste Arieș, etapele care mai sunt de realizat pentru darea în folosință a podului.


Potrivit acestuia, ultimele etape care au mai rămas presupun un efort redus de muncă: asfaltări, montarea parapeților de protecție și marcaje.

„Dacă vremea e bună, săptămâna viitoare podul va fi dat în folosință. Mă bucur că apelul meu către Compania de Apă Arieș n-a fost în zadar, reprezentanții acesteia au montat țevile de protecție la capătul dinspre Turda și promit că mâine le montează la capătul opus.


Urmează ca țevile de apă propriu-zise să fie montate după finalizarea podului și sper că nu vor fi un motiv pentru a bloca din nou traficul. Apoi, mai rămâne partea de semnare a documentelor: voi trimite o scrisoare către Ministrul Transporturilor, dl. Grindeanu, prin care voi solicita ca procesul verbal de recepție să fie semnat rapid, desigur, cu respectarea cerințelor legale. Darea în folosință a podului se apropie cu pași repezi”, a transmis deputatul USR-PLUS Viorel Băltărețu.

Circulația, îngreunată din cauza lucrărilor la pod

Lucrările la podul peste Arieș au generat îngreunarea circulației în localitatea Turda, după începerea lucrărilor de reconstrucție formându-se cozi kilometrice de mașini, care uneori începeau din centru și se terminau pe autostradă.


Direcția Regională de Drumuri și Poduri Cluj anunța în iulie că au loc lucrări de reparații pe DN 1, km 444+840, la podul peste râul Arieș, fiind efectuate atunci lucrări de cămășuire elevație pilă și armare/turnare riglăs. Conform DRDP Cluj, lucrările erau în grafic încă de atunci.

În luna mai, lucrările la podul peste râul Arieș din municipiul Turda au fost întrerupte, proiectul fiind în acea perioadă întârziat cu mai bine de două săptămâni. Deputatul USR-PLUS Viorel Băltărețu explica atunci că deși lucrările au fost întrerupte pentru mai bine de două săptămâni, podul peste Arieș ar putea fi totuși gata la timp.


Șoferii, îndemnați să folosească rute ocolitoare

Circulația în zonă a fost închisă în data de 25 martie a acestui an, autoritățile locale precizând că în următoarea perioadă, traficul rutier se va desfășura deviat pe următoarele variante de rute ocolitoare:

- Fără restricții de tonaj (tur-retur): sensul dinspre Cluj-Napoca spre Câmpeni, Alba Iulia, București va fi deviat pe traseul str. G-ral Dragalina – str. Ștefan cel Mare, str. 22 Decembrie 1989 (DJ 161 B), continuare pe str. 22 Decembrie 1989 (DN 75) pentru cei care se deplasează spre Câmpeni și pe str. Armatei pentru cei care se deplasează spre Alba Iulia, București.


- Cu restricții de tonaj de 7,5 tone: direcția Câmpeni și Turda spre Cluj-Napoca se va realiza pe ruta Mihai Viteazu (dinspreTurda, Alba Iulia, București) – Cheia –Săndulești – Tureni – Cluj-Napoca și pe ruta Cluj-Napoca – Tureni – Săndulești – Cheia – Mihai Viteazu (spre Turda, Alba Iulia și București) dinspre Cluj-Napoca spre Câmpeni, Turda, Alba Iulia și București.

Pentru a evita aglomerarea rutelor ocolitoare, autoritățile au transmis șoferilor care tranzitează zona dinspre Alba Iulia, Târgu Mureș, Câmpeni spre Cluj-Napoca, Dej, Bistrița, Suceava, să utilizeze: Autostrada A3 – Câmpia Turzii – Turda – Gilău – Nădășel – DN 1F – Varianta de Ocolire Cluj Napoca Nord Est – DN 1C.

CITEȘTE ȘI:

Lucrările la podul peste Arieș din Turda, „în linie dreaptă”. Șanse mari ca obiectivul să fie finalizat curând

Ultimele Stiri
abonare newsletter